Slagharen stopt 14 miljoen in park

De goudkoorts heeft toegeslagen in Slagharen: het pretpark steekt 14 miljoen in vernieuwingen en laat iedereen in Nederland en Duitsland zoeken naar goudklompjes.

Achtbaan Gold Rush in Attractiepark Slagharen in aanbouw

De goudkoorts heeft toegeslagen in Slagharen: het pretpark steekt 14 miljoen in een nieuwe achtbaan horecagelegenheden en vakantiehuisjes. Mensen in Nederland en het westen van Duitsland kunnen meegenieten; ze kunnen binnenkort op zoek naar goudklompjes.

In totaal steekt Attractie- en Vakantiepark Slagharen dit jaar 14 miljoen euro in gastbeleving. Een groot deel van deze som geld gaat op aan de nieuwe spectaculaire achtbaan Gold Rush, de eerste triple launch coaster van Nederland. Gold Rush brengt bezoekers in drie lanceringen van nul naar 95 kilometer per uur. Twee lanceringen gaan vooruit, één achteruit. Tijdens de rit gaan de berijders twee keer over de kop en wordt een hoogte van 33 meter bereikt. De bouw verloopt voorspoedig; de launch en grote delen van de baan staan inmiddels op hun plek.

Achtbaan Gold Rush in Attractiepark Slagharen in aanbouw

Kids Country op de schop

Pal naast achtbaan Gold Rush wordt momenteel ook hard gewerkt aan speelzone Kids Country. “Het peutergedeelte wordt compleet op de schop genomen”, vertelt directeur Wouter Dekkers. Er komt een grote speeltuin voor kinderen tot zes jaar en een nieuw horecaconcept. “Daar zullen ook gezonde producten te koop zijn. Want een patatje hoort bij een pretpark, maar we willen ook met de tijd meegaan door gezondere en meer verantwoorde producten aan te bieden.”

> Gold Rush méér dan waardige opvolger van Looping Star

Horecapunt  Blacksmith in Attractiepark Slagharen

Stoer horecapunt

Ook op andere plekken in het Overijsselse pretpark wordt de horeca verbeterd. Hamburgerrestaurant The Diner wordt omgebouwd tot Randy’s Pizza & Pasta met verse producten en een open keuken. De Sitting Bull Saloon op verblijfspark Wigwamwereld wordt uitgebreid om in de avonduren grotere aantallen vakantiegasten te kunnen bedienen. En aan het eind van de Main Street komt Blacksmiths’, een horecapunt dat zich met een stoer assortiment aan bieren en vlees direct vanaf de grill vooral richt op mannen.

> Slimme software brengt bezoekers

Raccoon Lodge in Vakantiepark Slagharen

Elf hectare Raccoon Village

Op 2 juni kunnen de eerste gasten van Vakantiepark Slagharen overnachten in één van de 84 nieuwe Raccoon Lodges die geïnspireerd zijn op het thema ‘American Indian’. De accommodaties worden gebouwd op het voormalige elf hectare grote evenemententerrein en zijn geschikt voor maximaal zes volwassenen. Naast drie slaapkamers – waaronder een bedstee – beschikt de vakantielodge over een ruime woonkamer, een keuken met vaatwasser, aparte douche- en toiletvoorziening en een berging voor de fiets. In en rondom Raccoon Village worden meerdere speeltuinen aangelegd.

Op zoek naar goudklompjes

“Het aantal projecten in Slagharen loopt op dit moment in de tientallen”, rekent Wouter Dekkers voor. Er staat onder meer ook een nieuwe show in het American Circus Theater op het programma, met een clown, illusionist en rondvliegende papegaaien. Slagharen gaat de komst van de nieuwe achtbaan Gold Rush onder de aandacht van Nederlanders en oosterburen in Noordrijn-Westfalen brengen met een speciale marketingcampagne waarbij op allerlei plaatsen goudklompjes gevonden kunnen worden.

> Van Ponypark tot Attractiepark

2-3-2017 © Tekstbewerking: Parkplanet – Beeld: Attractie- en Vakantiepark Slagharen
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen