Het Tikibad op Duinrell - Foto: Michael Welsing (Flickr)

Miljoeneninvestering voor Duinrell

Ettelijke miljoenen steekt de familie Van Zuylen van Nijevelt in de uitbreiding van het Tikibad en het vakantiepark op Duinrell.

In 1984 opende Hugo van Zuylen van Nijevelt op Duinrell in Wassenaar het Tikibad. Het overdekte waterpark was één van de eerste in zijn soort en kreeg in de loop der jaren diverse navolgers. Het Tikibad werd vooral bekend vanwege het grote aantal waterglijbanen met spannende namen als Blits, Flits, Cannon Ball, Cycloon en X-Stream. De glijbanen in het tropische Tikibad zijn samen meer dan een kilometer lang.

Trechterglijbaan Triton in het Tikibad in Duinrell

Trechterglijbaan Triton

Binnenkort gaat het aantal glijmeters in het Tikibad ver over de duizend heen. Attractiepark Duinrell bouwt aan de driedubbele trechterglijbaan Triton van 163 meter lang. Van een hoogte van bijna twintig meter glijden de gasten op een tweepersoonsband naar beneden een gigantische trechter in. In het enorme kegelvormige bassin glijden ze eerst tegen de wand omhoog en dan weer terug naar beneden. Na deze slinger wordt er doorgegleden naar de volgende twee trechters, waarna het ritje eindigt in een waterbak.

Artist impression van de waterspeeltuin Playa in het Tikibad op Duinrell

Waterspeeltuin Playa

Voor kinderen in de basisschoolleeftijd wordt het Tikibad uitgebreid met de bijna duizend vierkante meter grote waterspeeltuin Playa. In het indoor speelgebied komt een groot waterklimtoestel met een ‘tipping bucket’ – een kantelende waterton – en diverse waterspeeltoestellen. Playa krijgt ook drie waterglijbanen speciaal voor kinderen: Triple Slide, Duo Racer en Body Cone. De totale lengte van alle waterglijbanen in het Tikibad komt daarmee op 1,3 kilometer.

Artist impression van een Premium Plus Duingalow op Duinrell

Uitbreiding vakantiepark

Naast de uitbreiding van het Tikibad werkt Duinrell ook hard aan de vernieuwing en uitbreiding van het vakantiepark. In mei worden 41 luxe Duingalows in gebruik genomen, waarmee het totale aantal vakantiebungalows op 440 komt. De nieuwe bungalows worden gebouwd op een deel van de camping, die daardoor teruggaat van 750 naar 550 staanplaatsen. Met de uitbreiding van het vakantiepark, het nieuwe gedeelte voor het Tikibad en een grote nieuwe glijbaantoren van 22 meter hoog met drie glijbanen in de speeltuin is de grootste investering in jaren gemoeid. Duinrell is Nederlands grootste pretpark dat als familiebedrijf wordt gerund. Niet eerder staken de broers Philip en Roderick van Zuylen van Nijevelt – die de toeristische trekpleister in Wassenaar in 2000 van hun vader Hugo overnamen – ettelijke miljoenen in vernieuwing van hun attractie- en vakantiepark.

7-3-2017 © Tekstbewerking: Parkplanet – Beeld: Duinrell- Foto: Michael Welsing (Flickr c.c.)

Meest bezochte parkprofielen