De Tovertafel vol geschiedenis in het Efteling Museum

Expo 65 jaar Efteling

Het 65-jarig bestaan van de Efteling wordt luister bijgezet met een speciale jubileumtentoonstelling.

Opening 65 jaar Efteling met Fons Jurgens, Roodkapje en Marijke Helwegen

Het 65-jarig bestaan van de Efteling wordt luister bijgezet met een jubileumtentoonstelling in het Efteling Museum.

Op 31 mei 1952 gingen in de Efteling voor het eerst de poorten open van het Sprookjesbos. De tien sprookjes in het bosperceel in Kaatsheuvel waren ontworpen door tekenaar Anton Pieck en werden technisch gerealiseerd door Peter Reijnders. In het jubileumjaar wordt met de tentoonstelling 65 jaar Efteling teruggekeken op de historie van het attractiepark. De expositie omvat onder meer ontwerpen van sprookjes en attracties door de jaren heen van ontwerpers als Anton Pieck, Ton van de Ven (van onder meer Spookslot en Droomvlucht), Henny Knoet (geestelijk vader van mascotte Pardoes de Tovernar) en Michel den Dulk (Meisje met de zwavelstokjes).

De Tovertafel vol geschiedenis in het Efteling MuseumTovertafel vol geschiedenis

Pronkstuk in museum In de Bonte Versaemelingh aan het Anton Pieckplein is de ‘Tovertafel vol geschiedenis’ (foto). Op deze interactieve plattegrond krijgen bezoekers met foto’s, video’s, teksten en geluidfragmenten informatie over de rijke geschiedenis van de Wereld van de Efteling.

Oud-medewerkers

De expositie 65 jaar Efteling werd op 31 mei geopend door Marijke Helwegen, het ‘icoon van de plastische chirurgie’. Bij de openingsceremonie waren naast parkdirecteur Fons Jurgens en Roodkapje ook enkele oud-medewerkers van de Efteling aanwezig. Zij verzorgen nog dagelijks rondleidingen langs alle historische attributen en tekeningen in het eigen museum van het pretpark.

> Fun facts over 65 jaar de Efteling

31 mei 2017 © Tekstbewerking: Parkplanet – Foto: Efteling
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen