Ghostbusters 5D in Heide-Park

Ghostbusters waagden sprong naar Europa

In New York was al langer een attractie van de Ghostbusters en nu zijn de spokenjagers ook in Europa: Heide-Park heeft de shooter Ghostbusters 5D, die ultimative Geisterjagd. 

Ghostbusters 5D in Heide-Park

Merlin Entertainments is erin geslaagd een licentie te bemachtigen op de populaire Ghostbusters. Heide-Park profiteerde daar van: het Noord-Duitse pretpark heeft een darkride rond de spokenbestrijders.

There’s something strange in the neighbourhood. Who they gonna call? Ghostbusters! De soundtrack van de films over een groepje wetenschappers dat op geesten jaagt is nog steeds heel bekend. De eerste film verscheen in 1984, naar aanleiding van de televisieserie die in 1975 het licht zag en tussen 1986 en 1991 prolongeerde als The Real Ghostbusters. In 2016 verscheen er weer een vervolg in de bioscoop: Ghostbusters III. De succesvolle series en films waren in 1990 aanleiding voor Universal Studios een show rond Ghostbusters te produceren: in Florida konden bezoekers tot 1996 genieten van de voorstelling Ghostbusters Spooktacular. Een latere poging om de spookbestrijders een nieuwe attractie in het themapark te bezorgen mislukte. De licentie kon niet worden verlengd.

Ghostbusters Experience

Waar Universal Studios Florida faalde, had Merlin Entertainments Group meer succes. Het Engelse attractieconcern sloot een overeenkomst met Sony Pictures en Ghost Corp waardoor het bedrijf de naam en de karakters van Ghostbusters mag gebruiken. Dit jaar ging de Ghostbusters Experience in première in Madame Tussauds – een onderdeel van Merlin Entertainments – aan Time Square in New York. Bezoekers van het wassenbeeldenmuseum nemen een kijkje in het hoofdkwartier van de Ghostbusters en doen met Virtual Reality-brillen op hun hoofd mee aan een spokenjacht om hun eigen stad te redden.

Ghostbusters 5D in Heide-Park

Ultimative Geisterjagd

Merlin Entertainments bracht de Ghostbusters ook naar Europa en Heide-Park ten zuiden van Hamburg had de primeur. Het pretpark opende op 18 mei 2017 de darkride Ghostbusters 5D, die ultimative Geisterjagd. In achtpersoons patrouillewagens – in de film Ecto-1 geheten – en gewapend met 3D-brillen en laserpistolen gaan de bezoekers op jacht naar de vliegende slijmgeesten. De attractie – die de eerste darkride voor Heide-Park is en 7,2 miljoen euro kostte – is voorzien van geavanceerde speciale effecten.

Slapen bij de slijmmonsters

De attractie omvat ook een souvenirshop waar talloze artikelen gebaseerd op Ghostbusters worden verkocht. In het Heide-Park Abenteuerhotel bevinden zich vier kamers de gethematiseerd zijn rond de vliegende groene slijmmonsters.

Interactieve shooter

Ghostbusters 5D, die ultimative Geisterjagd is niet de eerste en enige darkride rond de populaire filmserie. Op 16 december 2016 opende in het nieuwe Motiongate in Dubai de attractie Ghostbusters, Battle for New York. Deze interactieve shooter voert gasten naar de daken van de Big Apple waar ze de strijd aangaan met slechterik Gozer, de grootste tegenstander van de Ghostbusters.

> Nog een film als Duitse attractie: Star Trek

20-5-2017 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Heide-Park
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen