Nederlandse tuin in Disneyland Paris

Vanaf 28 juni heeft Disneyland Paris een echt Nederlandse tuin vol zomerbloemen en bloeiende planten.

Mickey en Minnie vieren het Dutch Flower Garden Festival in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Vanaf 28 juni heeft Disneyland Paris een echt Nederlandse tuin vol zomerbloemen en bloeiende planten. De ruim tweeduizend vierkante meter grote tuin komt te liggen tegenover hotel Newport Bay Club.

Voor het eerst in zijn 25-jarig bestaan krijgt Disneyland Paris een authentieke Nederlandse tuin. De tuin met de titel The Dutch Flower and Garden Festival komt op het grondgebied van Newport Bay Club, recht tegenover de ingang van het hotel. De tuin is een eerbetoon aan de Nederlandse gasten, die al een kwart eeuw jaarlijks één van de grootste groepen vormen die Disneyland Paris bezoeken.

Grote variëteit

De Nederlandse tuin biedt een scala aan kleuren, materialen, vormen en hoogten. De tuin heeft een grote variëteit aan kleuren en duidelijke lijnen. Opvallend zijn het optimaal gebruik van de ruimte en de zeer dichte beplanting in geometrische vormen. De tuin van 2180 vierkante meter is ontworpen door de Nederlandse tuinontwerper Jacqueline van der Kloet samen met Manon Hazebroucq, hovenier van Disneyland Paris. Zij hebben optimaal gebruik gemaakt van de hotelpromenade en de kronkelende paden die er omheen liggen.

De Hollandse tuin bij Newport Bay

115 soorten planten

In het ontwerp van de Nederlandse hof zijn 115 soorten bloeiende planten gebruikt met vele verschillende tinten, zoals blauw voor de 25e verjaardag van Disneyland Paris, paars, roze, fuchsia, geel en oranje. De planten variëren van acidanthera tot zantedeschia, inclusief bekende soorten als salie, verbena en lelies. In de hoteltuin planten Nederlandse kwekers liefst 16 verschillende soorten dahlia’s. De dahlia’s zullen zowel de bodem bedekken als bloemen hebben tot wel anderhalve meter hoog.

Snelle of rustige wandeling

De gasten kunnen de Nederlandse tuin op twee manieren ontdekken. Tijdens een snelle wandeling om een goede indruk te krijgen van de kleuren, geuren en vormen, en in een rustiger tempo waarbij elke bloem en plant in detail bekeken kan worden. De Nederlandse tuin The Dutch Flower and Garden Festival is tot 30 september te bewonderen.

1 juni 2017 © Tekstbewerking: Parkplanet – Beeld: Disney
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen