Nintendo’s multi level land

Universal Studios krijgt Super Nintendo World, een speels themagebied rond Super Mario met meerdere bouwlagen.

Super Nintendo World - Beeld: © Universal / Nintendo

Het themagebied Super Nintendo World dat in de Universal Studios in Japan, Florida en Californië verrijst krijgt meerdere verdiepingen. Bezoekers kunnen zich op diverse bouwlagen vermaken in attracties, shops en restaurants die allemaal draaien rond de karakters uit de videogames van Super Mario.

Zowel in de Verenigde Staten als in Japan voeren Disney en Universal een heftige concurrentiestrijd. De drie Universal Studios bij Orlando, Hollywood en Osaka kruipen wat betreft bezoekersaantallen steeds dichter naar de parken van The Walt Disney Company toe. Met dank aan de themawerelden van Harry Potter. Disney’s antwoord liet lang op zich wachten, maar komt nu met honderden miljoenen kosten themalanden rond de filmreeksen Avatar en Star Wars.

Ambitieus themagebied

Universal kijkt intussen niet lijdzaam toe. Het filmconcern kondigde weer nieuwe, ambitieuze themagebieden aan. Minion Park en Super Nintendo World moeten het bezoekersgat met Disney verder verkleinen. Voor Super Nintendo World ging deze week in Japan de eerste schop de grond in. Nog voor de Olympische Spelen in juli 2020 in Tokyo van start gaan, zwaaien de poorten open. Florida en Californië volgen later.

Mario Kart

Gasten die het nieuwe themagebied rond Super Mario bezoeken zullen zich in een videospel wanen. Blikvanger in het gameland wordt de Mario Kart Experience. Mark Woodbury, baas van Universal Creative, beloofde dat deze revolutionaire attractie het entertainment in de pretparkenbusiness naar volledig nieuwe hoogten zal tillen. In Super Nintendo World zullen ook Bowser’s Castle en het paleis van prinses Peach uit de Mario Bros.-spelletjes verrijzen.

Diverse bouwlagen

Uniek aan Super Nintendo World is dat het land uit verschillende lagen bestaat. De bezoekersstroom zal zich kunnen verspreiden over meerdere verdiepingen en balkons. Die bieden prachtige vergezichten en doorkijkjes in en over de wereld van de beroemde Italiaanse loodgieter. Universal Studios trekt voor het nieuwe multi level Nintendo-land ruim 486 miljoen euro uit.

10 juni 2017 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Universal / Nintendo
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen