Belgisch-Nederlandse darkride voor Polen

Het Belgische Alterface en het Nederlandse Jora Vision bouwen samen de darkride Bazyliszek voor het Poolse pretpark Legendia.

Darkride Bayliskzek in Legendia

Het Belgische bedrijf Alterface en het Nederlandse Jora Vision bouwen samen de darkride Bazyliszek voor het Poolse pretpark Legendia. 

Alterface is de hoofdaannemer van de nieuwe aanwinst en verantwoordelijk voor alle interactieve technologie in de overdekte familieattractie, zoals videomapping, licht, geluid, bewegingen en de apparatuur waarmee gasten onderweg op allerlei doelen kunnen schieten. Jora Vision ontwerpt en bouwt de decors. 

Authentieke folklore

Bazyliszek krijgt Poolse legendes als thema. “De bezoekers worden ondergedompeld in de fascinerende folklore van Polen”, vertelt directeur Ben Cornet van Alterface. “Onze uitdaging is om alle techniek zodanig in de attractie te verwerken dat die onzichtbaar is voor de gasten, waardoor ze optimaal kunnen genieten van het verhaal en de decors.” Bezoekers rijden door een eeuwenoud dorp, donkere grotten, magische bossen en ruïnes en vechten tegen mythische wezens. “Aan het einde van hun reis komen ze oog in oog met de wreedaardige Basilisk, het grootste monster van de hele tour”, licht Simeon van Tellingen, creatief directeur bij Jora Vision, een tipje van de sluier op. “Gasten krijgen al in de wachtrij een specifieke taak en die wordt voortgezet gedurende de rit. Tijdens de spannende reis komen bomen en planten tot leven. Ze nemen allerlei vormen en gedaantes aan, waardoor we de authentieke volksverhalen en -gebruiken van de streek kunnen uitbeelden.” 

Ambitieus

Legendia in het Poolse Chorzów, driehonderd kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Warschau en 85 kilometer ten noordwesten van Krakau, voert op dit moment een door Jora Vision in 2015 opgesteld masterplan uit om het park te upgraden. “Attracties worden verhuisd en nieuwe belevenissen worden aan het aanbod toegevoegd”, vertelt Robin van der Want, project development director bij het ontwerpbedrijf in het Zuid-Hollandse Rijnsburg. “Legendia is heel ambitieus: dit jaar werd de vijftig meter hoge loopingachtbaan Lech van de Limburgse bouwer Vekoma gepresenteerd en de darkride Bazyliszek zal in 2018 de poorten openen.”

> Hoofdrol voor achtbaan in eigen verhaal

24 juli 2017 © Tekstbewerking: Parkplanet – Beeld: Alterface/Jora Vision
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen