SheiKra in Busch Gardens in Tampa (Florida)

Merlin aast op Busch Gardens

De Engelse Merlin Entertainments Group heeft een oogje laten vallen op Busch Gardens in de Verenigde Staten.  

busch gardens tampa cheetah hunt totaal 15pers

De Engelse pretparkketen Merlin Entertainments Group heeft een oogje laten vallen op de twee Busch Gardens-parken in de Verenigde Staten.

Busch Gardens Tampa in Florida en Busch Gardens Williamsburg in de staat Virginia hebben de bijzondere interesse van de Engelse Merlin Entertainments Group. De twee succesvolle pretparken behoren nu nog tot de Amerikaanse keten SeaWorld Parks & Entertainment, maar die verkeert al enige tijd in zwaar weer.

Tegenvallende resultaten

Nadat de documentaire Blackfish in 2016 verscheen kampt Sea World – dat beroemd werd met grootse shows rond dolfijnen en orka’s – met tegenvallende resultaten. Bezoekersaantallen in de drie SeaWorld-themaparken kelderden en vooral het park in San Diego draait verlies. SeaWorld overweegt nu bezittingen af te stoten om het concern te redden. Naar verluidt staan de twee Busch Gardens-parken, die ook tot de Sea World-groep, in de etalage.

SheiKra in Busch Gardens in Tampa (Florida)Interesse

Merlin Entertainments heeft openlijk laten weten interesse te hebben in de themaparken bij Tampa en Williamsburg. Het Engelse bedrijf laat momenteel specialisten de boeken van Busch Gardens onderzoeken.

Scheveningen

Merlin Entertainments Group is één van de grootste attractieparkbedrijven ter wereld. Het concern bezit onder meer de Legoland-parken, de vestigingen van SeaLife en Madame Tussauds en pretparken als Alton Towers in Engeland, Gardaland in Italië en Heide-Park in Duitsland. In Nederland exploiteert Merlin Entertainments de SeaLife-vestiging in Scheveningen. In dezelfde badplaats opent Merlin in 2019 een vestiging van het Legoland Discovery Centre. De drieduizend vierkante meter grote overdekte attractie aan de strandboulevard krijgt onder meer een 4D-bioscoop, plekken waar met Lego gespeeld kan worden en met Lego-steentjes nagebouwde Haagse en Scheveningse gebouwen.

> Naar alle Legolanden ter wereld

9 augustus 2017 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Busch Gardens Tampa
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen