The Great Lego Race in Legoland

VR-coaster voor Legoland

De Project X-achtbanen van drie Legolanden worden omgebouwd tot The Great Lego Race, een rollercoaster uitgerust met virtual reality-brillen.

The Great Lego Race in Legoland

De komende maanden wordt in drie vestigingen van Legoland een begin gemaakt met het transformeren van de Project X-achtbanen in The Great Lego Race, een rollercoaster uitgerust met virtual reality-brillen.

Of gasten nu naar rechts, links, onder of boven kijken, overal zien zij een fantasielandschap gemaakt van Lego-steentjes. Ondertussen rijden ze over het snelle traject van de voormalige Project X-achtbaan. Dat is de beleving die de nieuwe Great Lego Race biedt. Vanaf eind 2017 maakt die virtuele attractie deel uit van Legoland Malaysia, geleid door de Nederlander Daan Duijm. In 2018 komt The Great Lego Race ook naar Legoland Deutschland en Legoland Florida.

Project X in Legoland DeutschlandMinifiguren

Hoofdrolspelers in de driedimensionale filmbeelden die op de VR-brillen worden getoond zijn racers uit het bekende minifiguren-assortiment van Lego: de farao, de tovenaar en de piratenkapitein. Het surfermeisje gaat de race met de achtbaanpassagiers aan op haar door een raket aangedreven surfboard en de trendsetter op zijn hypermoderne scooter die loopt op espresso. In de wachtrij bereiden de aanvoerders van elk team de deelnemers voor op hun race.  

Achtbaanrace

“The Great Lego Race is geïnspireerd op hoe kinderen thuis met Lego spelen”, vertelt Candy Holland, senior creative director bij Merlin Magic Making, de imagineering-afdeling van moedermaatschappij Merlin Entertainments Group. “De achtbaanrace zet gasten midden in een denkbeeldige wereld gemaakt van Lego-blokjes, met een scala aan thema’s en vijf leuke Lego-karakters.”

> Legoland op weg naar tien parken

21 september 2017 © Tekstbewerking: Parkplanet – Beeld: Legoland
{googleads left}
  

 

Meest bezochte parkprofielen