Bouw Toverland-uitbreiding van start

In Toverland is de bouw van een nieuw themagebied en een nieuwe entree van start gegaan.

Tov lucht wolken 17pers

Toverland opent volgend jaar een nieuw entreegebied en een nieuw themagebied, met als grootste blikvanger een spectaculaire wing coaster. De bouw van de uitbreiding van het attractiepark in Sevenum is deze week officieel van start gegaan.

De directie van Toverland: v.l.n.r. Jean Gelissen, Caroline Kortooms en Paul OomenHet nieuwe themagebied van Toverland komt te liggen bij de vijvers achter de reeds bestaande Magische Vallei. Het pretpark wordt met de uitbreiding van 7 hectare meteen anderhalf keer zo groot. De thematisering en storytelling voor het nieuwe gebied worden tot in de details uitgewerkt. De afgelopen maanden zijn de voor de uitbreiding benodigde vergunningen verleend en is de grond bouwrijp gemaakt. “De bouw kan nu dus écht beginnen”, zegt technisch directeur Paul Oomen (rechts op de foto, naast directieleden Caroline Kortooms en Jean Gelissen). “Op dit moment kun je aan de hand van piketpaaltjes de contouren van de gebouwen al zien.”

Tessa Maessen van Toverland Wing coaster

Middelpunt van het nieuwe themagebied wordt de eerste wing coaster van de Benelux – waarbij de stoeltjes zich niet óp maar náást de baan bevinden – van de befaamde fabrikant Bolliger & Mabillard. “De wing coaster is een baan die een ongeëvenaarde vliegervaring oplevert”, vertelt communicatiemanager Tessa Maessen (foto). “De grootsheid en het unieke gevoel van vliegen; het wordt echt de Rolls Royce onder de achtbanen. De achtbanen van Bolliger & Mabillard zijn oerdegelijk, robuust, zeer betrouwbaar en gemaakt met Zwitserse precisie.”

Speciale website

“Dit is onze grootste uitbreiding tot nu toe”, vertelt Paul Oomen. “We kunnen ons goed voorstellen dat iedereen erg benieuwd is naar onze plannen. Daarom hebben we een speciale website ontwikkeld.” Op de website 2018.toverland.com wordt aan de hand van afbeeldingen, video’s, geluidsfragmenten en storytelling een voorproefje gegeven voor volgend jaar. Het nieuwe themagebied en de nieuwe entree gaan in de zomer van 2018 open voor het publiek.

> ‘Holy moly, wat een prachtbaan!’

5 september 2017 © Tekstbewerking: Parkplanet – Beeld: Attractiepark Toverland
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen