Symbolica schittert tussen Disney-attracties

Symbolica in de Efteling en vier Disney-attracties hebben een prestigieuze Thea Award for Outstanding Achievement gewonnen.

De Thea Award for Outstanding Achievement wordt jaarlijks uitgereikt door de Themed Entertainment Association (TEA). Symbolica krijgt de prijs omdat de nieuwe familieattractie van wereldniveau is, zo vindt de jury. “Symbolica heeft een excellente verhaallijn en de storytelling wordt op een innovatieve wijze toegepast. Er is veel aandacht voor detail en verbeelding. De attractie straalt gedegen vakmanschap uit, heeft vloeiend bewegende animatronics en interactieve, thematische voertuigen”, zo roemt het juryrapport de laatste aanwinst van de Efteling.

Goed gezelschap

Symbolica bevindt zich in goed gezelschap van vier Disney-attracties. De Thea Award for Outstanding Achievement is ook toegekend aan het nieuwe themagebied Pandora, The World of Avatar in Animal Kingdom in Walt Disney World in Florida. Ook de vluchtsimulator Avatar Flight of Passage in het Avatar-themaland werd met de prijs bekroond. Twee verdere prijzen gingen naar vernieuwde Disney-attracties: Frozen Ever After en Guardians of the Galaxy, Mission Breakout.

Anna en Kristoff in Frozen Ever After

Nederlandse imagineer

Guardians of the Galaxy, Mission Breakout is de nieuwe naam en het nieuwe thema van de Hollywood Tower of Terror in California Adventure, het themapark naast Disneyland in Californië. Frozen Ever After was voorheen de waterattractie in het Noorse paviljoen in Epcot die jarenlang als Maelstrom door het leven ging. De darkride werd compleet vernieuwd en kreeg de populaire filmkarakters uit de kaskraker Frozen als inwoners. Bij de metamorfose van de overdekte familieattractie speelde de Nederlandse Disney-imagineer en oud-Efteling-ontwerper Michel den Dulk een belangrijke rol.

Het Botanicum in Symbolica in de Efteling

Twee keer eerder

De Thea Awards worden op 7 april tijdens een officieel gala uitgereikt in Anaheim, Californië. De Efteling won de prestigieuze prijs al twee keer eerder, in 1997 voor Villa Volta en in 2012 voor Aquanura.

‘Symbolica heeft de Efteling een hart gegeven’

15 november 2017 – Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Efteling, Disney

Meest bezochte parkprofielen