De nieuwe look van Eurosat in Europa-Park

Achtbaan en darkride op de schop

In Europa-Park wordt achtbaan Eurosat volledig onder handen genomen en doet een nieuw karakter haar intrede: Madame Freudenreich.

De nieuwe look van Eurosat in Europa-Park

De grootste vernieuwingen in Europa-Park voor komend zomerseizoen vinden plaats in het Franse themagebied. Achtbaan Eurosat wordt volledig onder handen genomen en een nieuw karakter doet haar intrede: Madame Freudenreich.

Na enkele decennia volstaat een schoonspuitbeurt of een lik verf niet meer, dan moet een achtbaan helemaal in de revisie. Dat lot ondergaat de Python in de Efteling, die in de eerste maanden van 2018 compleet op de schop gaat. De volledige track van de uit 1981 stammende rollercoaster wordt vervangen. Het baanverloop blijft gelijk; het pretpark in Kaatsheuvel wil niet tornen aan de belevening die de haast iconische achtbaan de bezoekers biedt. Na de grootscheepse renovatie kan de Python weer probleemloos enkele decennia mee.

Hoge zilveren koepel

Een achtbaan die hetzelfde lot ondergaat als de Python is de iets jongere Eurosat in Europa-Park. De donkere achtbaan die gehuisvest is in een 45 meter hoge zilveren koepel dateert uit 1989 en was de eerste serieuze achtbaan van het Zuid-Duitse pretpark. De werkzaamheden aan de overdekte rollercoaster zijn nog omvangrijker dan die bij de Python en duren daarom ook langer: ze zijn zojuist gestart en lopen tot aan de zomer van volgend jaar.

Parijse bezienswaardigheden

Eurosat krijgt naast nieuwe baandelen ook nieuwe treinen met meer beenruimte. Bovendien wordt de techniek aangepast aan de huidige maatstaven. Niet alleen in de glanzende kogel maar ook daarbuiten wordt de attractie onder handen genomen. De koepel zal straks verrijzen uit een nieuwe façade die past bij het Franse thema van het gebied waarin Eurosat ligt. In de nieuwe voorgevel zijn bekende Parijse bezienswaardigheden verwerkt, zoals de Moulin Rouge.

ep frankrijk panorama 13pers

Twee achtbaanbelevenissen

Het karakteristieke bouwwerk dat tijdens Halloween wordt omgetoverd in een gigantische pompoen en in de kerstperiode een rode strik krijgt herbergt na de heropening twee achtbaanbelevenissen, een ‘normale’ en een met virtual reality. Bij de laatste versie zetten passagiers VR-brillen op waarmee ze tijdens de rit met de bewegingen corresponderende beelden zien. Voor deze Eurosat Coastiality wordt een extra station gebouwd. Gasten stappen hier in aparte treinen die zijwaarts op de baan geschoven worden om vervolgens het 900 meter lange traject af te leggen. Hierdoor ontstaan er twee attracties in één gebouw.

Achtertuin vol dino’s

Europa-Park neemt ook de naast Eurosat gelegen attractie Universum der Energie onder handen. De wat verstopte darkride krijgt eveneens een nieuwe ingang en een eigen verhaallijn over Madame Freudenreich. Zij heeft een authentiek Elzasser souvenir- en antiquiteitenwinkeltje. De vakwerkgevel van haar nering maakt deel uit van de nieuwe gevels voor Eurosat. In haar shop verkoopt Madame Freudenreich veel merkwaardige spulletjes. Ook in haar dichtbegroeide achtertuin bevinden zich opmerkelijke zaken; daar houdt ze namelijk dino’s. En haar wijnkelder doet zelfs dienst als kweekstation voor allerlei soorten dinosaurussen.

Bistroboot en fonteinenshow

Tot slot wordt het Franse themagebied uitgebreid met een bistroboot. Op de twee etages tellende boot is plaats voor zestig personen. Naast de restaurantboot vindt meerdere malen per uur een watershow plaats; fonteinen dansen sierlijk op typisch Franse muziek.

> Gevonden: 3.000 petjes en mutsen

10 november 2017 © Tekstbewerking: Parkplanet – Beeld: Europa-Park
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen