Petjes Foto Ganesh Dhamodkar Flickr

Gevonden: 3.000 petjes en mutsen

3000 zijn er verloren: petjes en mutsen voeren de ranglijst aan van meest gevonden voorwerpen in Europa-Park.

Petjes Foto Ganesh Dhamodkar Flickr

Meer dan tienduizend gevonden voorwerpen belandden afgelopen seizoen op het Fundbüro van Europa-Park. Petjes en mutsen voeren de ranglijst aan van meest gevonden spulletjes.

Petjes, mobieltjes, brillen, menig bezoeker raakt ze kwijt bij een ritje in de achtbaan. Of laat ze per ongeluk achter in een karretje van een attractie, op de eettafel in het restaurant of op het bankje bij de vijver. Andere bezoekers of medewerkers van het pretpark geven al die verloren en gevonden items af bij de afdeling Gevonden voorwerpen. Veel spulletjes worden diezelfde dag nog afgehaald, de niet afgehaalde voorwerpen worden geregistreerd en in een depot opgeslagen.

Rechtmatige eigenaar

Bij het Duitse Europa-Park zijn enkele medewerkers belast met het registreren en terugbezorgen van de gevonden voorwerpen. Op jaarbasis kunnen zij een kwart van alle spullen terugbrengen bij de rechtmatige eigenaar. De resterende zaken worden een half jaar bewaard en daarna gerecycled of aan een goed doel geschonken.

Hoorapparaten en föhn

Bij het Fundbüro van Europa-Park worden de meest uiteenlopende voorwerpen afgegeven: paspoorten, rijbewijzen, sleutels, brillen, portemonnees, rugzakken, tassen, sieraden, mobieltjes, kledingstukken, schoenen, petten, horloges, camera’s, paraplu’s, knuffels, koptelefoons, buggy’s, hoorapparaten, protheses en beugels. In 2017 verloren bezoekers ook een oplader voor een accuboormachine, een föhn, een stekkerdoos en een pruik.

Top 5

De medewerkers van het Fundbüro van het Duitse pretpark maakten een lijstje van de meest gevonden voorwerpen. Op nummer 1 staan petjes en mutsen: 3.000 stuks. Er werden afgelopen seizoen 2.900 brillen ingeleverd en 2.500 kledingstukken gevonden. Maar liefst 1.350 mobieltjes werden gescheiden van hun eigenaar. De top 5 wordt afgesloten met juwelen en horloges; daarvan werden er 700 stuks verloren en gevonden.

> Achtbaan en darkride op de schop

6 november 2017 © Tekstbewerking: Parkplanet – Foto: Ganesh Dhamodkar (Flickr)
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen