Symbolica in de Efteling – Foto: © Adri van Esch

Publiek deelt ThemePark Awards uit

35.000 stemmers bepaalden welke attractieparken de Diamond ThemePark Awards in ontvangst mochten nemen.

Symbolica in de Efteling – Foto: © Adri van Esch

35.000 stemmers bepaalden welke attractieparken de Diamond ThemePark Awards 2018 in ontvangst mochten nemen.

Voor de achtste keer werden dit jaar de Diamond ThemePark Awards uitgereikt. De Efteling werd de grote winnaar met maar liefst twaalf awards. Het park in Kaatsheuvel werd onder meer bekroond als Beste pretpark in de Benelux en de nieuwste attractie Symbolica, Paleis der Fantasie werd bekroond met de award Beste nieuwe attractie in Europa.

Beste evenement en achtbaan

Ook andere pretparken in Nederland scoorden diverse top-5 plaatsen. Walibi Holland behaalde twee awards voor Beste evenement – waaronder voor Halloween Fright Nights – en Toverland mocht voor Troy de award voor Beste achtbaan in ontvangst nemen. Julianatoren werd verkozen tot Beste kinderpark van Nederland.

Spotlight Award

In België kwam Walibi Belgium sterk uit de bus met maar liefst acht awards, waaronder Beste pretpark in België en ook de Spotlight Award voor hun meerjarenplan waarbij 100 miljoen euro in het park wordt gepompt. Plopsa ging heel tevreden naar huis met vijf awards. Plopsaland De Panne is het Meest kindvriendelijke familiepark en Plopsa Indoor Hasselt het Beste kinderpark. Bobbejaanland en Bellewaerde ontvingen ieder twee awards: Bobbejaanland scoorde onder meer met Aaron Crow voor Beste show van België en Bellewaerde slaagde er opnieuw in om de prijs voor Beste personeel van België te winnen.

35.000 stemmers

De Diamond ThemePark Awards werden vandaag uitgereikt in de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Liefst 35.000 stemmers bepaalden wie deze publieksprijzen in ontvangst mochten nemen. “Net als bij de vorige edities konden mensen gedurende een bepaalde periode stemmen, en ook dit jaar werd de oproep massaal opgevolgd”, vertelt medeorganisator Patrick Joossens. “Hun stem telde voor de helft mee, de andere helft werd bepaald door een fanjury bestaande uit fervente parkbezoekers en een parkjury. Elk genomineerd park uit België en Nederland kreeg de kans om te stemmen. Met de Diamond ThemePark Awards willen we alle parken op een positieve manier in het zonlicht zetten. We richten ons vooral op pretparken en dierenparken uit de Lage Landen, maar we hebben ook enkele categorieën specifiek voor Europa.”

Klik hier voor de complete uitslag

16 mei 2018 © Tekstbewerking en foto: Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen