Lars Boele, dj van Radio 100% NL

‘Een droom kwam uit’

Lars Boele heeft het pretparkvirus. De dj van Radio 100% NL was voor één dag directeur van Phantasialand. “Die droom heb ik al van kleins af aan.”

Lars Boele, dj van Radio 100% NL

Lars Boele heeft het pretparkvirus. En de dj van Radio 100% NL was voor één dag directeur van Phantasialand. “Die droom had ik al van kleins af aan.”

Kinderen voor Kinderen bezongen jaren geleden eens wat zij zouden doen als ze de baas waren van het Journaal. Voor wie het wil weten: dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. Maar wát als je de baas zou zijn van een pretpark? “Dan zou ik dat park zo gedetailleerd maken als geen enkel ander park”, vertelt Lars Boele. De dertigjarige dj van Radio 100% NL was voor één dag directeur van Phantasialand. Eén dag is wat kort om zijn plannen te verwezenlijken, maar hoe zijn perfecte attractiepark er uit zou zien staat duidelijk op zijn netvlies: “Mijn pretparkhart gaat sneller kloppen van mooi gethematiseerde pretparken, dus liefst zo gedetailleerd mogelijk. In het ideale pretpark dompel je jezelf onder in een compleet andere wereld. Dat is het mooiste wat er is!”

Gecharmeerd

Sommige gebieden van Phantasialand – waarvan Lars Boele op 18 mei 2018 voor één dag directeur was – komen aardig in de buurt van het in zijn ogen volmaakte attractiepark. “Ik vind de thematisering in Phantasialand van een heel hoog niveau, echt fantastisch”, vertelt hij. “Vooral themagebied Klugheim is tot in detail uitgewerkt. Kijk bijvoorbeeld naar de enorme rotswand bij achtbaan Taron en alle details die verwerkt zijn in de houten elementen in Klugheim.” Boele was al tweemaal in het Duitse attractiepark en is enorm gecharmeerd van Taron. “Een waanzinnige ride met een dubbele lancering. Als je eruit stapt, wil je direct weer. En dat ga ik natuurlijk ook doen als directeur”, glimlacht de ochtend-dj.

Toffe darkride

Directeuren mogen uiteraard ook beslissen over nieuwe attracties. Als geld en ruimte geen belemmeringen zouden zijn, wat zou Lars Boele dan aan Phantasialand toevoegen? “Met een heel grote zak geld en een flinke lap grond, dan wist ik het wel: dan zou ik een toffe nieuwe darkride maken. Eentje met de nieuwste technieken en animatronics. Een beetje à la Frozen Ever After in Epcot in Walt Disney World.”

Droom

Lars Boele is gek op gadgets en snufjes, op de radio, kamperen én op pretparken. “De droom om voor één dag directeur te mogen zijn van een attractiepark heb ik al van kleins af aan. Vanaf het moment dat ik met mijn ouders naar de Efteling ging en later naar Disneyland Paris. Ik probeer zo vaak als ik kan naar attractieparken te gaan en wil het liefst zoveel mogelijk verschillende parken zien en ontdekken. Ik richt mijn vakanties er zelfs op in. Zo ga ik in juni roadtrippen in Spanje en bezoek ik Port Aventura, want daar ben ik nog nooit geweest. Gelukkig heb ik mijn vriendin aangestoken met mijn pretparkvirus”, lacht de Utrechtenaar.

Klugheim in Phantasialsnd - Foto: © Adri van EschAllereerste rit

“Wat me vooral fascineert is dat het in een themapark mogelijk is om een volledig andere wereld te creëren. Ik wist al heel jong dat ik hiervan ooit onderdeel wilde uitmaken, en dat is nu gebeurd”, vertelt de 100% NL-dj. “Het is moeilijk om te zeggen waarnaar ik het meeste uitgekeken heb; eigenlijk naar de hele dag. Maar als ik móet kiezen, dan toch het meest naar de unieke kijkjes achter de schermen. Zien hoe bijvoorbeeld de achtbanen voor openingstijd worden getest en dan de allereerste rit van de dag maken in Taron. En ‘s ochtends voor openingstijd aanwezig zijn in een dan nog leeg en verlaten attractiepark, dat was allemaal heel bijzonder!”

In de watten

Lars Boele mocht zich op als directeur ook overgeven aan één van zijn ‘guilty pleasures’: onbeperkt slush puppies tappen. “Ja, daar mag je me ‘s nachts voor wakker maken! En toen ik die dag alle touwtjes in handen had, hoefde ik natuurlijk ook niet in de rij te staan voor de attracties, mocht ik backstage bij theatershows zijn, een achtbaan starten en zoveel churros bestellen als ik wilde. Het mooie was dat deze privileges niet alleen voor mij waren; er mochten ook zes luisteraars van Radio 100% NL met me mee. Als directeur-voor-één-dag heb ik hen compleet in de watten gelegd. Ik regelde een hotelovernachting, eten, drinken en natuurlijk langs de wachtrijen gaan. Het werd niet alleen voor mij een waanzinnig avontuur, maar ook voor de luisteraars van 100% NL!”

11 mei 2018 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: 100% NL, Parkplanet
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen