The Simpsons bezoeken Tivoli

Homer, Marge, Bart, Lisa, Maggie en Grampa Simpson brachten een bezoekje aan Tivoli in Kopenhagen.

The Simpsons in Tivoli - Screenshot Global TV

Homer, Marge, Bart, Lisa, Maggie en Grampa Simpson brachten een bezoekje aan Tivoli in Kopenhagen.

Miljoenen Amerikanen en Canadezen zagen deze week hoe de beroemde tekenfilmfamilie Simpson een bezoekje bracht aan Kopenhagen en het beroemde pretpark Tivoli. In het 29e seizoen van deze inmiddels langst lopende serie op de Amerikaanse televisie reisden Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie Simpson naar Denemarken omdat Grampa Simpson een wat mysterieuze en ook dure medische behandeling moest ondergaan. Homer Simpson had uitgevonden dat in Denemarken medische kosten grotendeels door de staat betaald worden, dus toog het bekende middenklasgezin naar Kopenhagen om daar de behandeling uit te laten voeren. De kostbare trip kon betaald worden omdat Homer een flinke schadevergoeding had gekregen na het onder water lopen van zijn huis.

The Simpsons in Tivoli - Screenshot Global TV

The Simpsons Conquer Denmark

In de aflevering met de titel The Simpsons Conquer Denmark is iedereen – op Homer na – op slag verliefd op het Scandinavische land. Bart adoreert de foto’s van vrouwelijke borstpartijen die op billboards en bussen staan, Lisa is weg van de cultuur van het land en Marge is erg te spreken over de netheid, vriendelijkheid en het uiterlijk van de Denen. Wanneer Marge haar man Homer echter betrapt bij een innige dans met een aantrekkelijke Deense slaat haar liefde voor Denemarken om; ze vindt het er altijd donker.

The Simpsons in Tivoli - Screenshot Global TV

Realiteitsgetrouw

De familie Simpson brengt ook een bezoek aan Tivoli. De makers van de serie – die in de Verenigde Staten wordt uitgezonden door Fox en in Canada door Global – zijn of in de Deense hoofdstad op bezoek geweest, of ze hebben goed onderzoek gedaan. De tekeningen zijn namelijk allemaal bijzonder realiteitsgetrouw. Van Tivoli zijn onder meer het bekende Oosterse paleis Nimb, achtbaan Dæmonen, de rots van houten achtbaan Rutschebanen en megazweefmolen Himmelskibet te zien. En de geheimzinnige medische ingreep die Grampa Simpson liet uitvoeren? Dat bleek het weghalen van een ongewenste tatoeage te zijn…

Tivoli koestert zijn historische wortels
The Simpsons in Universal Studios

25 mei 2018 © Tekst: Parkplanet – Beeld: screenshots Global TV
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen