Dragon Challenge in Universals Islands of Adventure - Foto: © Universal

Hagrid’s Motorbike in Harry Potters Wizarding World

The Wizarding World of Harry Potter wordt uitgebreid met Hagrid’s Motorbike Adventure. Islands of Adventure offerde daarvoor achtbaan Dragon Challenge op.

Dragon Challenge in Universals Islands of Adventure - Foto: © Universal

The Wizarding World of Harry Potter wordt uitgebreid met Hagrid’s Motorbike Adventure, een tot in de puntjes rond de Harry Potter-verhalen gethematiseerde achtbaan. Islands of Adventure offerde daarvoor de dubbele hangende loopingachtbaan Dragon Challenge op.

In de zomer van 2010 ging in Islands of Adventure bij Universal Studios in Florida The Wizarding World of Harry Potter open, met in het beroemde kasteel Zweinstein de iconische darkride Harry Potter and the Forbidden Journey. De hangende loopingachtbaan Dueling Dragons werd in dat jaar omgedoopt tot Dragon Challenge om beter te passen in de magische wereld van de geliefde tovenaarsleerling. Universal besloot echter om Dragon Challenge te demonteren en afvoeren; de vrijgekomen ruimte wordt gebuikt voor een nieuwe achtbaanervaring die volledig gethematiseerd is rond Harry Potter: Hagrid’s Motorbike Adventure.

Niet vervangen

Veel ruimte om de het immens populaire Wizarding World of Harry Potter uit te breiden had Islands of Adventure niet. Het zusterpark van het ernaast gelegen Universal Studios Florida koos er daarom voor de dubbele achtbaan Dragon Challenge op te offeren. De hangende loopingcoaster van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard opende tegelijk met het attractiepark in 1999. Na bijna twee decennia was de dubbele track van de rollercoaster aan vernieuwing toe, net zoals bij The Incredible Hulk Coaster aan de andere kant van het meer in 2015 gebeurde. Universal koos echter niet voor het compleet vervangen van de baan, maar voor afbreken en ruimte maken voor een nieuwe attractie.

De strijd is over

Dragon Challenge in Universals Islands of Adventure - Foto: Jeremy Thompson (Flickr c.c.)

Hagrid’s Motorbike

De nieuwe belevenis in The Wizarding World of Harry Potter in Islands of Adventure is volgens Universal ‘een avontuur vol actie op een compleet nieuw niveau’. Het park wilde aanvankelijk alleen kwijt dat het gaat om een ‘thrill ride die gasten dieper in de wereld van de verhalen van schrijfster J.K. Rowling voert’ en dat een ‘hooggethematiseerde achtbaan voor het hele gezin’ is. Inmiddels weten we meer: de lanceerachtbaan van fabrikant Intamin heet Hagrid’s Motorbike Adventure. Bezoekers stappen op de motorfiets van halfreus Hagrid of in het passagiersbakje en ontmoeten rijdend op de snelle zijspan onderweg magische wezens. Universal heeft al een achtbaan die bezoekers naar de fantasiewereld van Harry Potter voert: in Universal Studios Florida staat de eveneens zeer populaire attractie Escape from Gringotts. De opening van de nieuwe achtbaanervaring rond Harry Potter en Rubeus Hagrid is op 13 juni 2019.

2017-2019 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Universal Studios Florida en Jeremy Thompson (Flickr c.c.) 
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen