Paw Patrol in Movie Park Germany - Foto: Nickelodeon, Spin Master Ltd.

Zoontje directeur inspiratie voor Paw Patrol

De pups uit tv-serie Paw Patrol krijgen in Movie Park Germany hun eigen Adventure Bay. Zijn vierjarige zoontje gaf de parkdirecteur inspiratie voor het nieuwe themagebied.

In de winkels van Movie Park Germany lagen al pluchen versies van Marshall en Chase. De dalmatiër die brandweer man is en de Duitse herder die politietaken uitvoert liepen ook al als karakters door het Duitse filmpark. Maar een eigen land hadden de hoofdrolspelers uit de bij kinderen ongekend populaire tekenserie Paw Patrol nog niet. Daar komt verandering in: in het themagebied Nickland wordt een afgescheiden gedeelte helemaal gewijd aan Paw Patrol. De vierjarige zoon van parkdirecteur Thorsten Backhaus heeft bij de beslissing een themazone rond de kinderserie te openen ongewild en zonder het te weten een rol gespeeld. “Ik wist anderhalf jaar geleden al dat zijn favoriete attractie in het park zonder twijfel iets van Paw Patrol zou worden”, lacht Thorsten.

Praten met Nickelodeon

De tekenfilmpjes van Paw Patrol werden eerst in Nederland heel populair en later ook in Duitsland. “We hebben het afgelopen jaar in de gaten gehouden hoe de serie het bleef doen en zijn gaan praten met Nickelodeon”, vertelt Backhaus. “We letten er heel erg op dat Movie Park een familiepark blijft, een pretpark voor gasten van 3 tot 99 en waar families een dagje kunnen ‘bonden’. Waar pa en ma niet op een bankje hoeven te wachten, maar samen met hun kinderen een fijne dag beleven. We hebben snelle achtbanen, spectaculaire shows, maar vooral ook attracties voor de hele familie. De tekenfilmserie Paw Patrol is vooral bij de jonge bezoekers erg geliefd, weet ik dus ook uit eigen ervaring.”

De Avonturenbaai van Paw Patrol in Movie Park Germany

Adventure Bay

De nieuwe zone gaat Adventure Bay heten, naar het kustplaatsje waar de verhalen zich afspelen. Het is de grootste uitbreiding van Nickland sinds dit themagebied in Movie Park Germany ruim tien jaar geleden geopend werd. Voor de invulling van het nieuwe gebied werkte het team van het filmpark onder leiding van de Nederlander Wiebe Damstra nauw samen met Nickelodeon Experience Design in het Amerikaanse Orlando en de eveneens Nederlandse Leisure Expert Group. De ontwerpfirma uit Almere is verantwoordelijk voor het design van de attracties in het nieuwe land.

Onvergetelijke ervaringen

“Paw Patrol is een geweldig, kleurrijk en vriendelijk merk voor de hele familie, en bovendien een fantastisch merk om voor te werken”, zegt Max Reims van de Leisure Expert Group. “Ik hoop van harte dat de gezamenlijke inspanningen van Movie Park, van Nickelodeon Experience Design en van ons leiden tot een attractiegebied waar kinderen en hun ouders onvergetelijke ervaringen opdoen.” Ook directeur Thorsten Backhaus (foto onder) is ingenomen met Adventure Bay: “Ik ben erg blij dat we de samenwerking met onze partner Nickelodeon nog verder hebben kunnen uitbreiden en dat het hele themagebied zich kan verheugen op deze geweldige licentie.”

Thorsten Backhaus, directeur van Movie Park Germany - Foto: © Adri van Esch

Achterin Nickland

De nieuwe Avonturenbaai uit Paw Patrol komt in het achterste gedeelte van Nickland, op een oppervlakte van 1800 vierkante meter die is ingeklemd door restaurant Snacks & Drinks, de ingang van wildwaterbaan Excalibur – Secrets of the Dark Forest en de parkgrens. De tekenfilmzone herbergt een aantal nieuwe attracties. In Paw Patrol Adventure Tour – een Convoy Ride van het Italiaanse bedrijf Zamperla – maken gasten een snelle offroad-rit. De zes vierpersoons voertuigen zijn aangepast aan de serie, zoals de brandweerwagen van Marshall en de Rubbles-bulldozer. Daarnaast komt er een nieuwe kinderspeelplaats met interactieve elementen in Beach-stijl, helemaal gewijd aan labrador Zuma en buldog Rubble. De attractie Swiper’s Sweeper krijgt een nieuw design en wordt omgetoverd tot Zuma’s Zoomer, een ritje met een luchtkussenboot aan het strand van Adventure Bay. De bestaande attracties Diego’s Rescue Riders, Blue’s Skidoo en Wonder Pets Flyboat worden definitief verwijderd; ze krijgen geen nieuwe plek in het pretpark.

Meet & greet

In het nieuwe themaland komen diverse locaties waar kinderen hun Paw Patrol-helden kunnen ontmoeten en met hen op de foto kunnen. “Bij de karakters die we afgelopen jaar in het park hadden zagen we al dat daar veel vraag naar is”, zegt Thorsten Backhaus. Meest prominente fotolocatie wordt de vijftien meter hoge toren die in de serie dienst doet als commandocentrale van de hondentroep. In de nieuwe themawereld komen ook bijzondere reddingvoertuigen van de televisiehelden, zoals de transporter van het vrolijke pupje Rocky of de politiewagen van Chase.

‘We worden de onbetwiste nummer 3 van Duitsland’

11 januari 2019 © Tekst: Adri van Esch – Beeld: Movie Park Germany, Nickelodeon, Spin Master Ltd., Adri van Esch

Meest bezochte parkprofielen