Draken en ridders in Legoland Castle Hotel

Legoland Billund heeft een tweede eigen themahotel: het Castle Hotel.

Legoland Castle Hotel in Billund

Legoland Billund heeft een tweede eigen hotel: het Castle Hotel. Het 25 meter hoge kasteelhotel geeft gasten het gevoel aanwezig te zijn bij een riddertoernooi.

Legoland Billund heeft er een tweede eigen hotel bij: het Castle Hotel moet een positieve bijdrage leveren in het voldoen aan de grote vraag naar accommodaties rondom het Lego-pretpark in hartje Denemarken. Het drie verdiepingen tellende Legoland Castle Hotel telt 142 kamers, biedt plaats aan 710 gasten en kostte 26 miljoen euro, de grootste investering tot nu toe voor het Deense attractiepark. De kamers hebben stuk voor stuk een ridder-, tovenaars- of prinsessenthema. Het hotel ligt vlakbij de hoofdingang van het park en beschikt over restaurant Knights Tavern en een binnen- en buitenspeeltuin.

Honderd testfamilies

“We kijken er naar uit op 30 maart de eerste gasten te mogen verwelkomen in het nieuwe Castle Hotel”, vertelt Legoland-directeur Christian Woller. “De afgelopen weken hebben honderd testfamilies hun ervaringen met ons gedeeld, maar nu komen de ‘echte’ gasten. Ik ben ervan overtuigd dat zij na hun verblijf het hotel zullen verlaten met het gevoel enkele dagen in een echt kasteel te hebben geleefd. We hebben in totaal vier jaar aan ons tweede hotel gewerkt, dus we zijn erg benieuwd naar de reacties van de kinderen als ze onze nieuwe magische wereld van Lego betreden.”

Legoland Castle Hotel in Billund

Lego-draken

Het Castle Hotel is het meest gethematiseerde hotel van het Legoland-resort in Billund. Al op de parkeerplaats worden gasten welkom geheten door Lego-ridders en draken. In de hal staan grote figuren gemaakt van tienduizenden van Lego-steentjes en de gangen zijn gethematiseerd rond een riddertoernooi. “Het hotel is een gebouw zoals we dat kennen uit ridderverhalen. Waar Hotel Legoland ook nog wordt gebruikt als conferentiecentrum, is het Castle Hotel volledig ontworpen voor onze hoofddoelgroep: gezinnen met kinderen”, vertelt Christian Woller.

Eerste hotel

De geschiedenis van Hotel Legoland voert terug tot 1968. “Toen opende de voorloper van ons eerste hotel, het Esso Motor Hotel”, legt Woller uit. “Dat hotel werd in 1977 door Legoland overgenomen en kreeg de naam Hotel Vis-a-Vis. In 1981 komt er een loopbrug van het hotel naar het park en 1991 wordt het compleet gerenoveerd en krijgt het de naam Hotel Legoland. In 2013 namen we de camping en de jeugdherberg over van FDM Camping en doopten die accommodaties om in Legoland Holiday Village. En nu dan de opening van ons Legoland Castle Hotel, een magische plek voor gezinnen met kinderen vol avontuur en Lego-magie.”

Legoland Billund is een wereldster

29 maart 2019 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Legoland Billund
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen