Making of Lion King and Jungle Festival

Disneyland Paris geeft een kijkje achter de schermen van het Lion King and Jungle Festival.

The Making of Lion King and Jungle Festival - Foto: © Disney

Op 25 mei start Disneyland Paris met de serie The Making of The Lion King and Jungle Festival. De video’s geven een kijkje achter de schermen van de totstandkoming van het festival dat van 30 juni tot en met 22 september in het Franse attractiepark wordt gehouden.

Disneyland Paris maakt deze zomer de bühne vrij voor twee meesterwerken uit het oeuvre van de Amerikaanse tekenfilmproducent: The Lion King en Jungle Book. Een serie documentaires volgt de ontwikkeling van dit groots opgezette dagelijkse festival, van de eerste ideeën tot aan de première. De beelden laten zien hoe de shows werden bedacht en hoe de muziek werd gecomponeerd en opgenomen. Daarnaast is er een kijkje bij de repetities van de artiesten, bij het ontwerpen van de kostuums en de ontwikkeling van souvenirs en speciale gerechten.

Nieuwe voorstelling

The Lion King and Jungle Festival omvat onder meer een nieuwe show met als titel The Lion King: Rhythms of the Pride Lands. In de voorstelling wordt het bekende verhaal rond Simba, Nala, Rafiki, Mufasa, Scar, Timon en Pumbaa op een volledig nieuwe manier aan het publiek verteld. Vanzelfsprekend ontbreken hits als Circle of Life, I want to be King, Can you feel the love tonight? en Hakuna Matata niet.

The Making of Lion King and Jungle Festival - Foto: © Disney

Jungle Book Jive

Door Disneyland Park trekt de parade The Jungle Book Jive. Eindpunt is Central Plaza, voor het kasteel van Doornroosje, waar gasten samen met Baloo en Koning Lowietje kunnen dansen op de aanstekelijke muziek uit de filmklassieker als The Bear Necessities en I Wan’na Be Like You. Voor deze paradeshow, waaraan ook oversized dieren deelnemen, heeft Disneyland speciaal dansers uit India aangetrokken.

Live uitzending

De afleveringen van The Making of The Lion King and Jungle Festival zijn te zien op de diverse kanalen van Disneyland Paris. De eerste uitzending op 25 mei is een live programma dat te volgen is via YouTube, Facebook en de website van het park.  

Naar de startpagina van Disneyland Paris

23 mei 2019 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Disney
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen