Vurig paradepaardje voor Bobbejaanland

Bobbejaanland heeft een nieuw paradepaardje: de vurige loopingachtbaan Fury, pronkstuk van het eveneens nieuwe Land of Legends.

23 juni 2019 gaat voor Bobbejaanland de boeken in als een bijzondere datum. Op die dag konden de bezoekers van het pretpark bij Turnhout kennismaken met achtbaan Fury en het nieuwe themagebied Land of Legends. De 830 meter lange achtbaan en het twee hectare grote Land of Legends vormen samen de grootste investering van Bobbejaanland sinds de opening in 1961.

Razend tempo

In oktober 2018 ging de eerste schop de grond in voor Fury en Land of Legends, op de derde dag van de zomer kon Bobbejaanland de nieuwe aanwinsten presenteren aan de gasten. Zij vliegen vanaf nu in twaalfpersoons gondels met een razend tempo door de lucht. De nieuwe triple launch coaster Fury van de Duitse fabrikant Gerstlauer wordt door achtbaankenners al getypeerd als ‘beste rollercoaster van België’ en is zonder twijfel hét pronkstuk van het pretpark.

Sledge Hammer en achtbaan Fury in Land of Legends in Bobbejaanland

Achterwaarts

“De lay-out van de rollercoaster is op maat gemaakt”, vertelt Yves Peeters, algemeen directeur van Bobbejaanland. “Het hoogste punt van de baan is maar liefst 43 meter. We breken het record van snelste coaster in de Benelux met 106,6 kilometer per uur en er zitten veel verrassingen in het baanverloop. Bovendien pakken we uit met een wereldprimeur: de bezoekers die dat wensen kunnen de rit ook afleggen in achterwaartse kijkrichting.” Gasten kunnen zelf kiezen of ze het traject voorwaarts of achterwaarts berijden: één van de twee voertuigen op de baan gaat altijd vooruit, in de andere gondel kan men kiezen en bepaalt de meerderheid van de passagiers of voor- of achteruit wordt gereden.

Land of Legends in Bobbejaanland

Vier natuurelementen

De nieuwe attractie Fury staat in het themagebied Land of Legends. Twee bekende blikvangers van het pretpark – de veelgeprezen giant frisbee Sledge Hammer en de loopingcoaster Typhoon – staan ook in deze zone. “Beide attracties hebben we in een nieuw kleedje gestoken”, vertelt commercieel en creatief directeur Peggy Verelst, “passend in het overkoepelende thema Land of Legends. Het thema werd ons aangereikt door de Nederlandse Leisure Expert Group. We vonden het belangrijk om de hoekstenen van Bobbejaanland, zoals natuur en avontuur, te laten terugkomen in de zone en tegelijkertijd toch iets compleet eigentijds te brengen. In Land of Legends worden de vier natuurelementen bewaakt door de Guardian of Elements. Boze krachten vallen het rijk aan waardoor de Guardian genoodzaakt is hulp in te roepen van onze gasten om mee te strijden.”

Naiads Waters in Land of Legends in Bobbejaanland

Guardian of Elements

Voor de Guardian of Elements is een voorname plek gereserveerd in Land of Legends. Hij beschermt en bewaakt de vier natuurelementen: aarde, water, vuur en wind. Elk element heeft in het land zijn eigen rijk en eigen attractie. In het waterrijk ligt het nieuwe Naiads Waters, een fantasierijke waterspeelplaats waar kinderen en volwassenen helpen het watermonster Uvù te verdrijven. In het aardrijk bouwden de Aardmannen jaren geleden al een enorme Sledge Hammer om reus Maapollo te bedwingen en achtbaan Typhoon vertelt het verhaal van de Skyriders die heks Wayra proberen te vinden. De mythes van Land of Legends werden opgetekend door de Vlaamse kinderboekenauteur Mathilda Masters, bekend van de populaire boekenreeks De Keukenprins van Mocano.

Achtbaan Fury in Land Of Legends in Bobbejaanland

Grootste investering

Land of Legends en de triple launch coaster Fury – waarin berijders driemaal achter elkaar worden gelanceerd: eenmaal vooruit, achteruit en weer vooruit – is de grootste investering ooit door Bobbejaanland gedaan. “We zijn enorm gemotiveerd om de groei die wordt voorspeld door deze investering waar te maken”, verzekert directeur Yves Peeters. “De nieuwe zone en ons nieuwe spectaculaire paradepaardje hebben alles wat nodig is om hierin te slagen.”

De geschiedenis van Bobbejaanland

23 juni 2019 © Tekstbewerking: Parkplanet – Foto’s: Bobbejaanland

Meest bezochte parkprofielen