Pretparken op zonne-energie

In de Verenigde Staten draaien al drie attractieparken volledig op zonne-energie.

Zonnepanelen in Six Flags Great Adventure

Aan de oostkust van de Verenigde Staten draaien al drie attractieparken volledig op zonne-energie. Naast Disney heeft nu ook Six Flags ingezet op een milieuvriendelijke energievoorziening.

In de Verenigde Staten draaien nu al drie pretparken volledig op zonne-energie. Disney was de eerste die enkele van zijn themaparken aansloot op zonnepanelen. Nu is ook een park uit de Six Flags-keten zover: Six Flags Great Adventure aan de Amerikaanse oostkust heeft zestien hectare grond volgezet met zonnepanelen die het attractiepark van stroom voorzien. Deze panelen leveren elf megawatt stroom. Daarnaast zijn de drie parkeerterreinen van het park anderhalf uur ten zuiden van New York voorzien van carports met zonnepanelen, die samen nog eens voor 12,5 megawatt aan stroom verzorgen.

Belangrijk aandachtspunt

Oog hebben voor onze aarde is belangrijk aandachtspunt geworden voor de grote attractieparkketens nu klimaat en milieu zulke belangrijk thema’s zijn geworden in de wereldpolitiek. Milieuaspecten kunnen voor parken slecht uitpakken als zij daarmee negatief in het nieuws komen. “Schone energie is goed voor het milieu en onze toekomst”, verantwoordt John Winkler, directeur van Six Flags Great Adventure, de investering. “We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om efficiënter te werken en onze rol als goede rentmeester van onze aarde te verbeteren.”

Zonnepanelen in Walt Disney World op Google mapsGigantisch zonnepark

Disney was het eerste bedrijf dat zijn themaparken volledig aansloot op zonne-energie. Momenteel draaien twee van de vier pretparken in Walt Disney World in Florida op stroom uit een eigen zonnepanelenpark. Disney offerde maar liefst honderd hectare van zijn uitgestrekte terrein ten zuiden van Orlando op aan een gigantisch zonnepark. De half miljoen zonnepanelen op dat grondstuk zijn gegroepeerd in de vorm van een Mickey-hoofd. Ook Disneyland bij Parijs moet in de toekomst voor een steeds groter deel in de eigen energiebehoefte gaan voorzien. Ten oosten van Parijs moet een zonnepanelenpark komen dat jaarlijks 15 procent van de benodigde elektriciteit van het Franse resort levert.
 
Disney op solar

18 juni 2019 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Six Flags Great Adventure, Disney

Meest bezochte parkprofielen