De kerstboom van Swarovski in Tivoli Gardens in Kopenhagen

Kerstboom van 135.000 euro

De kerstboom in Tivoli is opgetuigd met Swarosvski-kristallen ter waarde van 135.000 euro.

De kerstboom van Swarovski in Tivoli Gardens in Kopenhagen

De kerstboom in Tivoli in Kopenhagen is opgetuigd met drieduizend Swarosvski-kristallen ter waarde van 135.000 euro.

In Tivoli in Kopenhagen staat tot en met 5 januari waarschijnlijk de allerduurste kerstboom van Europa: in het park is een tien meter hoge den versierd met drieduizend echte kristallen afkomstig van het befaamde juweliershuis Swarovski. Door de dure kristallen heeft de kerstboom een waarde van bijna 135.000 euro.

Zilveren jubileum

De peperdure kerstboom bij de fontein voor het Nimb-hotel van Tivoli is opgetuigd ter ere van het 25-jarig jubileum van de kerstviering in het Deense attractiepark. Het in 1895 in Oostenrijk opgerichte Swarovski is beroemd om zijn kristal van hoge kwaliteit. Het juweliershuis heeft drieduizend eigen winkels in 170 landen en tijdens de komende winterweken ook een pop-up-store in Tivoli.

Meer steden

Het is voor het eerst dat er een boom met Swarovski-kristallen staat in Denemarken. In andere steden staan al langer Swarovski-kerstbomen, zoals bij het Rockefeller Center in New York, bij het centraal station van Zürich, in Parijs en in Galleria Vittorio Emanuelle ll in Milaan. De kerstboom in Kopenhagen is versierd met speciale Clear Crystal, wat zorgt voor een exclusieve Scandinavische uitstraling.

Veel selfies

Ontwerpers maakten voor de boom een studiereisje naar het hoofdkantoor van Swarovski in Wattens in Oostenrijk. Vervolgens werkten drie decorateurs tien dagen lang aan het optuigen van de kerstboom. De kostbare den zal gedurende de kerstperiode dag en nacht worden bewaakt. Tivoli is blij met de samenwerking met Swarovski. “Ik zie dat heel veel van onze gasten een selfie maken voor onze stralende kerstboom”, zegt een tevreden directeur Lars Liebst. “Ik vermoed dat er heel wat speciale kerstgroeten op Instagram verschijnen.”

{youtube}tfPGOE47T98{/youtube}

Jul in Tivoli

25 november 2019 © Tekst: Parkplanet – Foto: Tivoli

Meest bezochte parkprofielen