Ontdek onbekend Disney World

Walt Disney World, de pretwereld bij Orlando heeft ook veel minder bekende kanten. Ontdek zie hier!

MK Backstage Tour 15pers

The Magic Behind Our Steam Trains Tour

De droom van Walt Disney een eigen park te bouwen begon met zijn grote voorliefde voor ouderwetse treinen. In de achtertuin van zijn huis bouwde Disney een miniatuur spoorlijn. Later – in zijn eigen Disneyland – liet hij stoomtreinen rondom het park rijden. Tijdens de drie uur durende Magic Behind Our Steam Trains Tour kunnen bezoekers alles te weten komen over de treinen die dagelijks door het magische sprookjesrijk tuffen. Bekijk de remise achter de schermen en rij met een oude goederentrein over het traject rondom het themapark. Deelnemen aan The Magic Behind Our Steam Trains Tour kost 54 dollar.

WDW MK Barber Shop

Harmony Barber Shop

Leun achterover in de kappersstoel en laat je haar op een ouderwetse manier knippen in de Harmony Barber Shop in Main Street U.S.A. in het Magic Kingdom. Het kapperszaakje ligt vlakbij het grote souvenirwarenhuis Emporium en is herkenbaar aan de traditionele roodwitte ‘zuurstok’ aan de gevel. Binnen bepalen de houten planken met flesjes haartonic en potjes talkpoeder het beeld. Het barbershop kwartet The Dapper Dans wandelt dagelijks het antieke kapperswinkeltje binnen om harmonieuze melodietjes te zingen terwijl klanten hun haar laten kortwieken. Wekelijks laten tussen 350 en 400 bezoekers de schaar zetten in hun haardos. Kinderen tot en met twaalf jaar krijgen voor veertien dollar een special behandeling: de First Haircut. Als aandenken krijgen ze Mickey Mouse-stickers en de bekende muizenoren met daarop de tekst My First Haircut. Reserveren is niet mogelijk: wie het eerst komt, wordt het eerst geholpen.

wdw ak wanyama safari

Wild Africa Trek

Bij de Wild Africa Trek gaan gasten in groepjes van twaalf onder leiding van een gids te voet en per open bus op verkenning door het gigantische safaripark van Animal Kingdom. Eén van de uitdagingen is om over een wiebelende touwbrug een moeras met levende krokodillen over te steken. In het laagseizoen kost de avontuurlijke Wild Africa Trek 199 dollar, in het hoogseizoen 249 dollar. Lees hier meer over deze spannende ervaring.

wdw epcot the land mickeymeloenen

Behind the Seeds Tour

In het paviljoen The Land in Epcot groeien de meest bijzondere planten en vruchten. Tijdens een boottocht zien bezoekers bijvoorbeeld komkommers, pompoenen en watermeloenen in de vorm van een Mickey-hoofd, citroenen van meer dan vier kilo en de grootste ‘tomatenboom’ ter wereld. Aan de Tomato Tree hingen 32,000 tomaten, wat de opmerkelijke boom een vermelding in het Guinness Book of Records opleverde. Voor wie een boottochtje door de kassen van The Land niet volstaat, kan zich aansluiten bij de Behind the Seeds Tour. Bezoekers mogen bij deze rondleiding producten proeven, de vissen voeren en krijgen kruiden mee naar huis.

Gardens of the World Tour

De Gardens of the World Tour brengt bezoekers langs de tuinen van World Showcase in Epcot. De Disney-hoveniers vertellen hoe al de tuinen worden aangelegd en bijgehouden. En ze leggen uit welke rol groen speelt in de show die Epcot heet. De Gardens of the World Tour wordt gehouden tijdens het jaarlijkse International Flower & Garden Festival in de lente. Deelname kost 64 dollar.

wdw epcot divequest

DiveQuest

Een duik nemen in een aquarium met 21,6 miljoen liter water en meer dan 65 verschillende vissoorten, waaronder haaien en roggen? Het kan in Epcot! Wie meedoet aan DiveQuest is verzekerd van een rustige zee en een onbeperkt zicht op het zeedierenleven en de heldere koraalriffen. De duikers worden zelf onderdeel van de show; familieleden en vrienden kunnen de duik volgen door één van de 56 gigantische ruiten in het paviljoen The Seas with Nemo & Friends. Deelnemers aan het DiveQuest-programma moeten minimaal tien jaar zijn en beschikken over een duikbrevet. De kosten zijn 175 dollar per persoon, inclusief T-shirt en certificaat.

Dolphins in Depth

In datzelfde paviljoen The Seas with Nemo & Friends in Epcot kunnen bezoekers ook een ontmoeting in het water hebben met dolfijnen. Deelnemers aan de tour Dolphins in Depth mogen tot hun middel het dolfijnenbassin in en de beesten aanraken en aaien. Trainers geven een kijkje achter de schermen en leggen uit hoe ze de dieren trainen. Minimale leeftijd om aan deze drie uur durende tour deel te nemen is dertien jaar. Kosten: 199 dollar.

wdw backstage tour

Backstage Magic Tour & Keys to the Kingdom

De meeste bezoekers zien Walt Disney World als op een ansichtkaart: een zonovergoten Cinderella Castle in het Magic Kingdom, een kleurrijke parade in de Hollywood Studios, Spaceship Earth in Epcot als een zilveren maan. Voor wie Disney’s paradijs ook eens achter de schermen wil bekijken is er de Backstage Magic Tour. Tijdens de liefst zeven uur durende tocht mogen de deelnemers afdalen in de Utilidors, het gangensysteem onder het Magic Kingdom dat normaalgesproken alleen toegankelijk is voor cast members. Andere hoogtepunten zijn een blik op de technologie die de show The American Adventure in Epcot tot leven brengt en een kijkje in de kostuumafdeling van de Hollywood Studios. Halverwege de Backstage Magic Tour wordt een lunch geserveerd in Whispering Canyon Café in hotel Wilderness Lodge. Deelnemers moeten minimaal zestien jaar oud zijn. De kosten zijn 249 dollar per persoon. Iets korter (namelijk vijf uur) is de Keys to the Kingdom-tour. Die doet alleen het Magic Kingdom aan. Kosten: 79 dollar inclusief lunch.

Rondleidingen en tours kunnen vooraf gereserveerd worden via het telefoonnummer 407-939-8687. De prijzen zijn exclusief de toegang tot het park. Disney wijzigt regelmatig het aanbod van rondleidingen voor en achter de schermen. Meer informatie op de speciale pagina Events & Tours van de parksite.

Florida Miami South Beach art deco Visit FloridaRondje Florida

Van Miami Beach via de themaparken bij Orlando naar St. Augustine: in ons reisverhaal doorkruisen we Florida van zuid naar noord.

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Disney

Meest bezochte parkprofielen