Fontein bij Ratatouille in de Walt Disney Studios - Foto: (c) Disney

Hittegolf? Frisse tips voor Disneyland Paris

Hittegolf op komst? Beat the heat: zeven tips die zorgen voor verkoeling op een tropisch hete dag in Disneyland Paris.

Parijs staat bekend om zijn grote temperatuurverschillen: het kan er behoorlijk koud zijn, maar ook bijna tropisch heet. Maar een dagje Disneyland Paris is altijd leuk, ook als het vriest, regent, waait of als de zon brandend aan de hemel staat. Hoe hou je je hoofd koel als de thermometer ver over de dertig graden gaat? Parkplanet geeft je zeven tips.

1. Laat je besproeien

Tijdens de vaak hete zomers in Parijs installeert Disneyland op verschillende plekken in de parken vernevelaars. Een watergordijntje geeft gasten verfrissende verkoeling. De watervernevelaars staan op tropische dagen tegenover restaurant Plaza Gardens aan het eind van Main Street U.S.A., bij Star Tours in Discoveryland, tegenover Italiaans restaurant Bella Notte in Fantasyland en bij souvenirwinkel Pueblo Trading Post in Frontierland. In de Walt Disney Studios vind je de vernevelaars bij de uitgang van The Twilight Zone Tower of Terror.

2. Nog meer water

Andere plekken waar waterspetters verkoeling brengen zijn Alice’s Curious Labyrinth in Disneyland Park – waar je je hand kunt steken in waterstralen die over je hoofd springen – en fotolocatie Les Parapluies de Cherbourg. Voor dit namaak-parapluwinkeltje in Walt Disney Studios hangt een openklapte paraplu waar je onder – of naast – kunt gaan staan. Een douche zorgt voor het gewenste regeneffect.

Genieten van een ijsje in Disneyland Paris - Foto: (c) Disney

3. Water en ijs

In beide Parijse Disney-parken staan drinkfonteintjes waar je koel water op kunt slurpen. Vooral bij aanhoudende hitte is veel drinken een noodzaak. Overal staan ook mobiele verkoopkarren voor een drankje of een ijsje. Ben je verzot op ijs van Ben en Jerry’s, ga dan naar The Gibson Girl Ice Cream Parlour in Main Street U.S.A. of naar Annette’s Diner in Disney Village.

4. Overdekt en airco

Wat geldt voor een regenachtig dagje in Disneyland (zie onze tips), gaat ook op voor een dag waarop de mussen van het dak vallen: ga naar binnen. Veel wachtrijen in de Disney-parken zijn overdekt en bieden verkoelende schaduw. De binnenattracties zijn allemaal voorzien van airconditioning. Zo kun je de tropische sfeer van Pirates of the Caribbean of Crush’s Coaster beleven, zonder dat het zweet je op het voorhoofd staat.

Het Discovery Theater in Disneyland Park - Foto: (c) Disney

5. Ga naar een show

Je bent nog wat langer weg uit de tropische hitte als je een voorstelling bezoekt, bijvoorbeeld in Videopolis, het Chaparral Theater of in het Discoveryland Theatre in Disneyland Park, of in de theaters CinéMagique of AniMagique in Walt Disney Studios. Het filmpark heeft sowieso diverse overdekte attracties en shows, zoals Stitch Live en Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy.

6. Zoef over een achtbaan

Spannend en lekker verkoelend is een ritje in een achtbaan. In Disneyland Park stap je in Big Thunder Mountain in Frontierland voor een snelle rit onder de rivier van de Far West door naar het hart van de legendarische Donderberg. Of in Indiana Jones et le Temple du Peril in Adventureland, een achtbaanrit mét looping die over en door een eeuwenoude ruïne voert. De Walt Disney Studios hebben RC Racer; zoef met een snelle raceauto door een gigantische halfpipe.

Zwembad in het Disneyland Hotel - Foto: (c) Disney

7. Duik in het zwembad

Verkoeling vind je ook buiten de parken: in Disney Village of de hotels. Diverse bars hebben smakelijke cocktails op hun drankenkaart staan. En Disneyland Hotel, hotel New York, hotel Sequoia Lodge, hotel Newport Bay en Davy Crockett Ranch hebben allemaal een eigen zwembad, voor een verfrissende duik tussen de bedrijven door. Vakantiepark Villages Nature heeft zelfs een compleet zwemparadijs, Aqualagon. Logeer je in één van deze Disney-hotels dan kun je daar gebruik van maken. Ook een goed idee: even een siësta op het heetst van de dag en later in de middag teruggaan naar de pretparken. Die zijn vaak tot laat in de avond open, een garantie voor een heerlijke zomeravond!

Tips voor als het regent in Disneyland Paris

2015-2019 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Disney

Meest bezochte parkprofielen