Bakken sluit achtbaan Racing

Het Deense Bakken sluit na 48 jaar achtbaan Racing. Achttien miljoen bezoekers maakten een ritje in de baan.

Racing in het Deens pretpark Bakken

Bakken bij Kopenhagen verwijdert na 48 jaar achtbaan Racing uit het pretpark. Achttien miljoen bezoekers maakten een ritje in de ouderwetse baan.

Pretpark Bakken bij Kopenhagen verwijdert de geliefde achtbaan Racing uit het park. De 48 jaar oude, 272 meter lange en zes meter hoge achtbaan bezorgde sinds 1972 in totaal zo’n achttien miljoen bezoekers plezier. Racing was voor Bakken ook een iconische achtbaan; door het fotogenieke karakter van de tweepersoons karretjes en de totale baan kwam de attractie vaak in beeld.

Goede herinneringen

Meerdere generaties bezoekers aan Bakken hebben goede herinneringen aan Racing, beseft ook parkdirecteur Nils-Erik Winther. “We hebben vele goede jaren beleefd met Racing, maar aan al het goede komt een einde. Binnenkort maken we bekend welke attractie Racing in 2021 zal vervangen. Het wordt een belevenis waarmee bezoekers van alle leeftijden weer nieuwe ervaringen kunnen opdoen in ons park.”

61 keer de wereld rond

Voor de komst naar Bakken reisde kermisexploitant Rudolf Robrahn kort rond met Racing. In het Deense pretpark legden de tien wagentjes in totaal 2.448.000 kilometer af. “Dat is gelijk aan ruim 61 keer de wereld rond”, glimlacht Nils-Erik Winther. Op zondag 13 september rijden de karretjes voor het laatst over het circuit van Racing.

Pretparken hebben hun wortels in Kopenhagen

6 september 2020 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Bakken

Meest bezochte parkprofielen