Plopsaland jaarrond open

Plopsaland start met een jaarrond opening; bezoekers kunnen voortaan 365 dagen per jaar in De Panne terecht.

Bloemenmolen in Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne blijft voor het eerst ook na de kerstvakantie open; bezoekers kunnen in het Vlaamse pretpark voortaan tijdens de weekenden van januari, februari en maart en in de krokusvakantie terecht. Op andere dagen is Mayaland, de indoorzone van het park, open. Het park maakt zo korte metten met de jaarlijkse winterbreak.

Traditioneel eindigde het seizoen van Plopsaland De Panne op de laatste dag van de kerstvakantie. Daarna sloot het park steeds zijn deuren om weer open te gaan op de eerste dag van de paasvakantie. Na de komende kerstvakantie zal het Vlaamse pretpark zijn poorten echter niet sluiten; het park blijft voortaan ook tijdens de weekenden van januari, februari en maart en de volledige krokusvakantie open. Op alle andere dagen waarop Plopsaland niet open is – dat zijn vooral bepaalde weekdagen van september tot en met maart – zal Mayaland Indoor steeds open zijn.

365 dagen open

Plopsaland of gedeelten daarvan zijn vanaf heden dus jaarrond open. Parken die ook 365 dagen per jaar open zijn, zijn onder meer Efteling en Disneyland Paris. Toverland was tot dit jaar ook jaarrond open, maar het Limburgse park besloot juist om op weekdagen tussen begin november en half december dicht te gaan. In De Panne is ook waterpark Plopsaqua dagelijks open.

Minder seizoensgebonden

“Een pretparkbezoek is niet meer zo seizoensgebonden als enkele jaren terug”, stelt Plopsaland-directeur Steve van den Kerkhof. “We merkten dat meer en meer mensen ook in de herfst- en de eindejaarsperiode hun weg vinden naar het park. Bovendien opent het Plopsa Hotel eind oktober zijn deuren. Het ideale moment dus om ervoor te zorgen dat bezoekers, abonnees en hotelgasten 365 dagen per jaar in het park terecht kunnen.”

18 september 2020 © Tekst: Parkplanet – Foto: Plopsaland De Panne

Meest bezochte parkprofielen