Schets speelbos Nest! in de Efteling

Efteling opent in 2021 speelbos Nest

In Ruigrijk in de Efteling komt een nieuw speelbos voor jonge kinderen: Nest.

Vanaf komende zomer kunnen de jongste Efteling-bezoekers zich in een nieuw speelbos klaarstomen voor de grote omliggende attracties in Ruigrijk. Dan opent Nest, een speelbos waarin kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen en waarin elementen van de verschillende achtbanen terug te vinden zijn. Momenteel stappen jonge bezoekers, die nog te klein zijn voor de grote achtbanen, veelal in één van de bootjes van Polka Marina, maar op 30 november 2020 maakt deze attractie haar laatste ronde.

Polka Marina in de EftelingPolka Marina

Na 36 jaar verdwijnt Polka Marina uit de Efteling. Al geruime tijd was duidelijk dat aan het eind van 2020 de koggenmolen niet langer gebruikt kan worden, omdat deze aan het einde van haar levensduur zit. Om de attractie aan te passen naar deze tijd zouden er veel kosten gemaakt moeten worden, stelt de Efteling. Daarom is er gezocht naar een nieuwe activiteit voor de jonge bezoekers van Ruigrijk. Een plek waar zij zich kunnen vermaken en waar zij samen kunnen spelen met andere kinderen, terwijl ze wachten op grote(re) broers, zussen, neven of nichtjes.

Nest

Uit die gedachte is Nest ontstaan, een inclusief speelbos dat toegankelijk en bereikbaar is voor alle kinderen. Nest biedt een veilige plek waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en zichzelf kunnen uitdagen. Het pad dat door en om het speelbos loopt is toegankelijk voor gasten in een rolstoel en in het speelbos zijn verschillende speelmogelijkheden voor kinderen met een zichtbare en onzichtbare beperking. Nest krijgt bijvoorbeeld een rolstoelglijbaan, verhoogde zandbakken, maar ook prikkelarme plekken waar kinderen iets meer rust kunnen vinden.

Bouw

Speelbos Nest wordt gebouwd in het bosje tussen De Vliegende Hollander en de Game Gallery. De start van de bouw staat gepland in januari 2021 en het speelbos wordt in de zomer van 2021 geopend. Polka Marina maakt op 30 november haar laatste ronde en wordt daarna definitief gesloten. Wel zal de attractie nog te zien zijn gedurende de Winter Efteling. Begin 2021 wordt Polka Marina verwijderd en wordt er bestrating aangebracht op deze plek. Met de aanleg van speelbos Nest is een investering van 2 miljoen euro gemoeid.

Lees ook: Miljoeneninvesteringen in 2021

13 oktober 2020 © Beeld: Efteling – Foto: Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen