Epcot Italie Campanile 11PP

Internationaal shoppen in Epcot

In World Showcase in Epcot presenteren elf landen zich, waaronder Mexico, Noorwegen, Marokko en Frankrijk. Elk landenpaviljoen heeft ook winkeltjes met koopwaar die typisch is voor het land.

Mexico

Wonderlijk: wie binnenstapt in de tempel van de Maya’s komt meteen weer ‘buiten’ terecht. In het gebouw is in de schemering een typisch Mexicaanse markt nagebouwd. Je vindt er sombrero’s, felgekleurde piñata’s van papier-maché, tassen, poppen en aardewerk.

Noorwegen

De grootste winkel in het Noorse paviljoen heet The Puffin’s Roost. De schappen staan vol met trollen in alle maten en vormen, maar ook met souvenirs van de naastgelegen attractie Frozen Ever After. De kleding die in de rekken hangt past meer bij het klimaat van Noorwegen dan bij het weer in Florida. Het assortiment bestaat uit windjacks en fleecetruien van het merk Helly Hansen en laarzen en sportschoenen. De Amerikanen nemen het niet zo nauw met de landsgrenzen van Noorwegen: alles wat uit Scandinavië komt, past in de winkel. De flinterdunne koekjes Annas Ginger en Annas Almond bijvoorbeeld. Ze komen uit Zweden, geen probleem! In The Puffin’s Roost staat een grote trol; perfect voor een opmerkelijke foto. Een kleinere winkel is The Wandering Reindeer in het Royal Summerhus, alleen al het bezoeken waard vanwege het gedetailleerde handwerk in het interieur. Liefhebbers van Frozen vinden in The Wandering Reindeer nog meer souvenirs van de succesvolle animatiefilm.

China

Eén van de grootste winkels in de World Showcase is The Yong Feng Shangdian in het paviljoen van China. Ze verkopen zijden kleding, traditionele theepotten gemaakt van Yixing-klei, knuffelige pandaberen, Chinese lampions en Oosterse tapijten. In een hoek van de winkel tref je sieraden van jade, koraal en kristal aan.

epcot duitsland 14pers

Duitsland

Het Duitse paviljoen herbergt diverse kleine winkeltjes die allemaal met elkaar zijn verbonden zodat je er – zeker bij regenachtig weer – gezellig doorheen kunt wandelen. Das Kaufhaus heeft sportartikelen: voetballen, caps, sportschoenen van Adidas en shirts van Bayern München en de Deutsche Mannschaft. Der Teddybär staat tot aan het plafond vol met pluchen dieren en poppen van de bekende Duitse merken Steiff en Engel. Rapunzel en Sneeuwwitje vertegenwoordigen hun thuisland. Volkskunst heeft een groot assortiment stenen bierpullen, vilten hoedjes, koeienbellen en sprookjesboeken van de gebroeders Grimm. Pronkstuk in de winkel is een wand vol koekoeksklokken uit het Zwarte Woud, met prijzen van rond de duizend dollar. Bij Weinkeller haal je een fles Duitse wijn, Die Weihnachts Ecke heeft het hele jaar decoraties voor in de kerstboom en Kunstarbeit in Kristall heeft een grote collectie kristallen sieraden, onder meer van Swarovski. Wie honger heeft kan terecht in de Karamell-Küche, waar appels, marshmallows, aardbeien en maïs in karamel gedoopt worden.

Italië

Ook Italië heeft allerlei sfeervolle winkeltjes. In Il Bel Cristallo koop je juwelen, sieraden en parfums. La Bottega Italiana heeft een wand helemaal bekleed met prachtige Venetiaanse maskers. Sommige kunstwerkjes bedekken alleen de ogen, andere het hele gezicht. Clowns, dieren, vrouwengezichten; ze worden ter plekke gemaakt en vervolgens aan de muur gehangen voor de liefhebbers. De shop verkoopt ook T-shirts van het exclusieve Italiaanse automerk Ferrari. Het paviljoen biedt verder zeep uit Florence, koffie van Illy, Italiaanse wijnen en pasta’s, leren handtassen van Pulicati en boeken over Rome, Toscane en Napels.

Verenigde Staten

Na de uitgebreide winkelmogelijkheden in Duitsland en Italië valt het aanbod in het paviljoen van de Verenigde Staten zwaar tegen. Het thuisland van Epcot heeft slechts één kleine winkel: Heritage Manor Gifts. Je vindt er T-shirts en tassen (gemaakt in China), souvenirs en etenswaren.

epcot japan 14pers

Japan

In een replica van keizerlijk paleis in Tokio is Mitsukoshi Department Store gevestigd. De eerste vestiging van dit Japanse warenhuis dateert uit 1673. De diverse shops die samen Mitsukoshi vormen bieden het beste van wat Japan te bieden heeft. Zoals kleurrijke papieren waaiers, uitgevouwen gepresenteerd tegen de muur, en stijlvolle kimono’s. Of traditionele papierwaren en materialen voor kaligrafie en origami. Ook heel Japans: bonsaiboompjes – van heel klein voor wie er zelf mee aan de slag wil tot dure opgekweekte exemplaren – en een enorm assortiment eetstokjes. Voor kinderen is er eetgerei met een dier, waarbij de benen de stokjes zijn. In de Mikimoto Store kun je je eigen schelp uitzoeken in een ondiepe waterbak. Een Japanse schone haalt er de parel uit, die je even later mag afrekenen bij de kassa. Voor nog geen vijftien euro neem je je eigen parel mee naar huis. Daarnaast vind je er boeken over Japan en cd’s met traditionele muziek. In de Sake Tasting Bar kun je sake proeven en kopen. Onvermijdelijk zijn de Tamagotchis en – heel bijzonder in een Disney-park – Hello Kitty, een karakter dat niet uit de stal van Disney komt.

Fun facts uit Walt Disney World

epcot marokko avond 14pers

Marokko

Tangier Traders heeft sieraden en kleding en Brass Bazaar verkoopt tegels en mozaïeken, handgemaakte manden en Marokkaanse instrumenten. Bij Casablanca Carpets schaf je een tapijtje aan of tik je een lamp op de kop. Wil je een fez, een couscouspan of een dvd met een cursus buikdansen, ga dan naar Souk-al-Magreb.

epcot frankrijk parijs foto gene duncan 14pers

Frankrijk

Zoals het een Franse stad betaamt, kun je er heerlijk winkelen. In Frankrijk zijn twee parfumhuizen: La Signature is bijna helemaal gewijd aan Guerlain, Plume et Palette heeft bekende merken als Chanel, Escada, Givenchy en Lacoste op de planken staan. In Les Vins de France kun je voor een schappelijk bedrag wijn proeven en bij Maxim’s de Paris koop je chocolaatjes, koekjes, zeep en keukenattributen. Souvenirs de France heeft de bekende snuisterijen als baretten, mini-Eiffeltorens en tassen en T-shirts met ‘Paris’ er op.

Groot-Brittannië

In het Engelse stadje zijn op diverse plekken winkeltjes. In The Toy Soldier draait alles om de middeleeuwen, met speelkastelen, zwaarden en schilden. Wie bij The Tea Caddy heeft gewinkeld schenkt thuis voortaan het perfecte kopje Twinings-thee, met een echt Brits biscuitje. The Crown & Crest heeft bierpullen van steen en glas. Je kunt er je familiewapen op een ring of schild laten zetten. En ze hebben een mooie collectie aandenkens van The Beatles.

epcot canada 14pers

Canada

Glazen ornamenten die de vier seizoenen verbeelden zijn te koop bij Northwest Mercantile in het Canadese paviljoen. Daarnaast tref je er kleding, parfums, ijswijn en hockeyoutfits aan. The Trading Post heeft allerlei lekkernijen gemaakt van esdoorn, zoals siroop, koekjes, snoep en thee. Typisch Canadees: een blad van de ‘maple’ siert zelfs de nationale vlag.

Alles over Epcot

2015 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Disney, Gene Duncan

Meest bezochte parkprofielen