Ba-a-a Express in Europa-Park

Europa-Park voor kleine kinderen

Ook voor (heel) kleine bezoekers is er in het Duitse Europa-Park veel te beleven.

Voor kleine kinderen betekent een dagje attractiepark vaak niet alleen maar pret. In veel attracties mogen zijn niet in, de wachtrijen zijn vermoeiend en ouders kunnen daardoor ook niet optimaal genieten van een dagje pretpark. Het Duitse Europa-Park heeft juist extra oog voor kleine kinderen en hun ouders. Ook voor heel jonge kinderen is er in het park in het Zwarte Woud volop aanbod. Op de website van het park kunnen ouders de leeftijd en lengte van hun kind instellen en meteen zien welke attracties voor hun kroost geschikt zijn. Voor elke leeftijd en lengte is er genoeg keus. Kinderen van 3 jaar en 95 centimeter lengte kunnen bijvoorbeeld hun eerste achtbaanervaring opdoen in miniachtbaan Ba-a-a Express. Vanaf 4 jaar en 1 meter mogen ze al meevliegen over de wereld van Arthur en de Minimoys, maar ook in flying theater Voletarium. Ook kunnen ze kiezen voor de wildwaterbaan Fjord Rafting en de achtbanen Alpenexpress en Pegasus. In Europa-Park mag je al met 3 jaar een racewagen op het Silverstone-circuit besturen.

Tractorritje in het Ierse themagebied van Europa-Park

Speeltuintjes en terrassen

In de vijftien themagebieden van Europa-Park zijn naast de grote attracties overal attracties voor kleine bezoekers te vinden. Op verschillende plaatsen zijn ook speeltuintjes en waterspeelplaatsen aangelegd. En er zijn terrassen waar ouders hun spruiten in de gaten kunnen houden. Een ideaal themagebied is Ierland. Hier zijn diverse attracties voor koters en er is een indoor speelpaleis. Ouders hoeven zich hier niet te vervelen: er is een restaurant met Ierse specialiteiten en een heuse Guinness-pub.

Veel voorstellingen

Europa-Park heeft dagelijks een heel vol entertainmentprogramma. Vanwege het minimale taalgebruik zijn de shows uitermate geschikt voor kinderen. De shows kunnen per jaar veranderen, maar de stuntshow met paarden is een vaste waarde in het aanbod, net als een ijsshow, een poppenshow voor de allerkleinsten en voorstellingen met parkmascotte Ed Euromaus en zijn vrienden. In de Junior Club Studios kunnen kinderen ervaren hoe film gemaakt wordt en er zelf een rol in spelen.

Arthur en de Minimoys in Europa-Park

Baby switch

Voor ouders met jonge kinderen die graag zelf een achtbaan willen doen heeft Europa-Park net als veel andere attractieparken een baby switch-regeling. Eén van de ouders sluit aan in de wachtrij en doet de attractie. De andere ouder wacht bij het kind en kan met een baby switch-kaart de attractie daarna doen zonder nog eens in de rij aan te moeten sluiten. In alle restaurants zijn er gerechten voor de kleine gasten van het park, ook als er sprake is van een voedselintolerantie. Zo zijn er glutenvrije pizza’s en pasta’s. Ook voor andere diëten hebben de koks van Europa-Park een oplossing. In het Italiaanse parkdeel staat de Glückskind-lounge, een speciale plek voor ouders met baby’s en peuters met ruimte om in alle rust te voeden of te verschonen. De oppervlakte van Europa-Park telt 150 voetbalvelden. Dat is heel groot voor kinderbeentjes en daarom zijn er bij de ingangen kinderwagens te huur.

Waterspeelplaats in het Europa-Park-resort

Familiehotels

De themahotels van Europa-Park zijn helemaal ingericht op families. De kamers zijn geschikt voor gezinnen tot en met zes personen. Ieder hotel kent een speelhoek en bij de zwembaden is telkens een waterspeelplaats. Ook ‘s avonds hoeft men zich niet te vervelen, want voor de kinderen is er een kinderdisco of een speurtocht. Kinderen die in het Camp Resort verblijven voelen zich in hun tipitent, huifkar of blokhut meteen indiaan of cowboy. Voor het slapengaan is er op het Camp Resort nog een indianenshow.

Nog meer tips voor een bezoek aan Europa-Park

© Tekstbewerking: Parkplanet – Foto’s: Europa-Park

Meest bezochte parkprofielen