DLP Regen paraplu 15pers

Resistent voor regen in Disneyland

Regenachtige en grijze dagen kunnen de pret niet drukken in Disneyland Paris. Vijf tips: zo wordt een natte dag toch nog leuk!

Ook al ligt Parijs zuidelijker dan Nederland en België, het klimaat is er nauwelijks warmer en droger dan in de lage landen. De streek Marne-la-Vallée ten oosten van de Franse hoofdstad telt per jaar heel wat natte en koude periodes. Bij de bouw van Disneyland Paris is terdege rekening gehouden met het aanzienlijke aantal regenachtige en grijze dagen. Zo is er in de twee Europese Disney-parken veel meer dan in de Amerikaanse parken gebruik gemaakt van fellere kleuren, zodat de gevels en attracties ook bij somber weer vrolijk afsteken tegen de grauwe Parijse lucht.

Wie een paar dagen naar het Disneyland Resort gaat loopt de kans geconfronteerd te worden met regen en wind. Dat hoeft het verblijf in de Parijse pretenclave niet minder leuk te maken. Parkplanet geeft vijf tips om de regen de baas te blijven.

1. Droog wandelen

De Discovery Arcade in Disneyland Park Paris - Foto: (c) Parkplanet

Als enige Disney-koninkrijk in de wereld heeft het Disneyland Park bij Parijs overdekte arcades; wandelwegen die de bezoekers droog tot ver in het park brengen. Altijd handig bij een regenbui of om de drukte in Main Street U.S.A. te ontlopen.

Links en rechts van Main Street – achter de winkeltjes – liggen de Liberty en Discovery Arcade. Deze prachtige wandelgalerijen lopen van Town Square naar Central Plaza, het plein voor het kasteel. De Discovery Arcade (foto) ligt rechts vanaf Town Square gezien (oostkant) en heeft als thema de ontdekkingen van de mens. Affiches, schetsen en schaalmodellen laten enkele van de grootste uitvindingen van de twintigste eeuw zien. De Liberty Arcade (links vanaf Town Square, westkant) is gewijd aan het Amerikaanse Vrijheidsbeeld. Via deze Liberty Arcade kunnen bezoekers overdekt helemaal tot in Adventureland lopen. Ga aan het eind van de Liberty Arcade links af, richting Frontierland. Steek in Fort Comstock recht over en loop langs de toiletten richting Adventureland. Je vermijdt zo allerlei drukke hoofdwegen en loopt helemaal onder dak naar de Bazaar, de oriëntaalse ingang van Adventureland.

2. Uren winkelen

Vader en zoon shoppen in het Thunder Mesa Mercantile Building in Disneyland Paris - Foto: (c) Disney

Disneyland en Disney Village hebben tientallen prachtig aangeklede winkels waar het uren goed toeven is op zoek naar leuke snuisterijen en souvenirs. Disney heeft de bouw van al die winkeltjes slim aangepakt: ze zijn vaak met elkaar verbonden, waardoor je niet naar buiten hoeft om van de ene shop naar de andere te lopen. In Disneyland Park is dit systeem vooral toegepast in Main Street U.S.A. en het Thunder Mesa Mercantile Building in Frontierland.

Op de hoek van Town Square en Main Street ligt het Emporium, het grootste ‘warenhuis’ van het park. De winkel bestaat uit diverse kleinere boetieks, waaronder The Toy Chest en Bixby Brothers. Aan de andere kant van de straat zijn diverse winkels aan elkaar gebouwd. Zo loop je van New Century Notions – Flora’s Boutique via Disney Clothiers en Boardwalk Candy Palace naar Main Street Motors zonder een voet buiten de deur te hebben gezet. Ook droog te bereiken zijn charmante winkels als Disneyana Collectibles en Harrington’s.

In het Thunder Mesa Mercantile Building (foto) bij de ingang van Frontierland, een gebouw met houten voetpaden, rustieke gevels en stoere uithangborden, bevinden zich drie boetieks: Tobias Norton & Sons Frontier Traders (voor leren hoeden, laarzen, riemen en portefeuilles), Bonanza Outfitters (laarsjes, bandanas, jeans en houthakkersoverhemden) en Eureka Mining Supplies (cowboykleding, speelgoedgeweren en indianentooien).

Ook in Disney Village, net buiten de themaparken, zijn de winkels met elkaar verbonden. Je kunt makkelijk een uurtje struinen in de Disney Store, via de overdekte galerij naar Disney Fashion wandelen en van daaruit binnendoor naar Hollywood Pictures en de World of Toys.

Voor wie daar nog niet genoeg aan heeft: op het Disney-terrein – enkele minuten per auto of metro van de parken verwijderd – liggen ook nog outlet shopping centrum La Vallée Village en de overdekte shopping mall Centre Commercial, met Zara, H&M en 130 andere winkels.

3. Showtime

Altijd goed voor een halfuurtje genot onder de pannen zijn de shows die in Disneyland en de Walt Disney Studios geprogrammeerd staan. Disneyland Park kent twee overdekte theaters, waar wisselende voorstellingen worden gegeven: Videopolis in Discoveryland en het Chaparral Theater in Frontierland. Neem bij binnenkomst in het park een entertainmentprogramma mee om te zien of en hoe laat er voorstellingen zijn in de theaters.

De Walt Disney Studios bieden dagelijks diverse shows in overdekte theaters. Dit park is daarom een goede keus als de zon zich eens een dag niet laat zien. De theaters CinéMagique en AniMagique bieden voorstellingen die in geen enkel ander Disney-park te bewonderen zijn. Vooral kinderen zullen genieten van de show Disney Junior Dream Factory. In de attractie Animation Celebration staat bezoekers een ontmoeting met Anna, Elsa en sneeuwpop Olaf uit de razend populaire Frozen-films te wachten.

4. Lekker lang spelen

Op bezoek bij Aladdin in Disneyland Paris - Foto: (c) Parkplanet

Diverse attracties mogen op een eigen tempo worden doorlopen. Bezoekers staan niet na een ritje van enkele minuten weer buiten, maar kunnen zelf de duur van hun bezoek bepalen. Ideaal bij regenweer!

In het Disneyland Park kun je zo lang je wilt tekenfilmpjes van Disney bekijken in Videopolis, het futuristische theater in Discoveryland (mits er geen voorstellingen zijn). Ook in Discoveryland ligt L’Astroport Services Interstellaires, een hal vol videospelletjes (meestal tegen betaling) bij de uitgang van de attractie Star Tours. Deze interactieve spelletjeshal is ook via de uitgang simpel te betreden. Ook overdekt en op eigen tempo te bezoeken zijn La Passage Enchanté d’Aladdin (foto) op het entreeplein van Adventureland en de grot van de draak, onder het kasteel van Doornroosje.

In de Walt Disney Studios kun je een leerzame en leuke tijd doorbrengen in de uitloopruimte van de attractie Animation Celebration. Daar kunnen bezoekers op diverse interactieve ‘stations’ en in workshops zelf met animatie aan de slag: personages uit Frozen tekenen, stemmen inspreken, geluidseffecten maken en door middel van gezichtsuitdrukkingen emotie geven aan filmfiguren. Te bereiken door Animation Celebration te bezoeken, maar ook via de uitgang van de attractie.

5. Aan tafel!

Walt's in Main Street U.S.A. in Disneyland Paris - Foto: (c) Disney

Een lunch of een avondmaal in een pretpark is meestal een snelle hap. Je wilt immers zoveel mogelijk attracties doen, shows bekijken en parades zien. Maar op een regenachtige dag is het het overwegen waard om het broodje hamburger, de hotdog of de pizzapunt eens achterwege te laten en wat uitgebreider te gaan lunchen of dineren. Disneyland telt vier restaurants waar gasten aan tafel bediend worden. Terwijl buiten de regen met bakken uit de hemel valt, worden er binnen de lekkerste gerechten op tafel getoverd. En ook nog eens in een ambiance waar je stil van wordt.

Het grootste contrast met de kille weersomstandigheden buiten biedt restaurant Captain Jack’s, gevestigd in Pirates of the Caribbean in Adventureland. De Creoolse vlees- en visgerechten worden geserveerd onder de exotische palmen en een sterrenhemel, terwijl de bootjes van de piratenattractie langzaam voorbij dobberen.

In Walt’s in Main Street (foto) worden de prachtig opgemaakte gerechten geïnspireerd op de Amerikaanse keuken opgediend in stijlvolle eetkamers. Elke van de zes kamer heeft een ‘land’ van het Disneyland Park als thema en is een eerbetoon aan het werk van Walt Disney. In de romantische Auberge de Cendrillon in Fantasyland komt regelmatig Assepoester langs om te vragen of de Franse gerechten je goed smaken en in het Silver Spur Steakhouse in Frontierland staat op houtskool gegrild vlees op het menu.

Restaurant Pym Kitchen in Walt Disney Studios is een belevenis: het is ingericht als wetenschapslab. In Disney Village bieden Annette’s Diner (hamburgers, milkshakes), Café Mickey (pizza’s en pasta’s, de Disney-figuren komen er langs), King Ludwig’s Castle (Beierse specialiteiten), Planet Hollywood (salades, sandwiches, hamburgers, pasta’s, vis- en vleesgerechten) en het Rainforest Café (kip, garnalen, pasta’s) bediening aan tafel in een fantasierijk decor.

Lekker eten in Disneyland Paris: tips!

Bonustips: Een frisse duik

Het zwembad bij Davy Crockett Ranch - Foto: (c) Disney

Voor wie in een Disney-hotel verblijft is niks zo lekker als op een wat regenachtige dag – maar ook op een tropisch hete dag – na een paar drukke uren in de parken even terug te gaan naar het hotel. Om uit te rusten of juist om actief bezig te zijn. Vijf van de zeven Disney-hotels hebben een overdekt en verwarmd zwembad waar het heerlijk toeven is als het buiten pijpenstelen regent. Het Disneyland Hotel, hotel New York, hotel Sequoia Lodge, hotel Newport Bay en Davy Crockett Ranch hebben ieder een eigen, gethematiseerde zwemgelegenheid. Het zwembad van Davy Crockett Ranch is het mooist van allemaal (foto); het is een echt zwemparadijs met jacuzzi’s en glijbanen in een gigantisch houten gebouw. Het grootst is Aqualagon in bungalowpark Villages Nature, een modern zwemparadijs dat met geothermische energie wordt verwarmd.

Neem bij regen eens extra de tijd om het interieur van het Château de la Belle au Bois Dormant te bekijken. Het kasteel is minutieus gedetailleerd. Beklim de stenen trap en beleef op het balkon op de eerste etage het sprookje van Doornroosje aan de hand van prachtige handgeweven wandkleden en kleurrijke glas-in-loodramen. In het winkeltje Merlin l’Enchanteur leidt een trap naar La Tanière du Dragon. In de kelder van het kasteel huist een afschrikwekkende draak.

Kasteel in Disneyland Paris – Foto: (c) Disney

Klik hier voor meer informatie over de hotels
Tips voor een snikhete dag in Disneyland Paris

2020 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Disney, Adri van Esch

Meest bezochte parkprofielen