Negatieve coronatest voor pretparken

Deense attractieparken laten uitsluitend bezoekers toe die beschikken over een negatieve coronatest.

Tivoli in Kopenhagen

Tivoli en Legoland Billund gaan voor Pasen open. De Deense pretparken laten uitsluitend bezoekers toe die beschikken over een negatieve coronatest.

In Nederland gaan dit weekend festivals van start waar mensen naar toe mogen als ze kunnen aantonen dat ze negatief getest zijn op het coronavirus. In Denemarken hebben Tivoli en Legoland Billund aangekondigd de poorten een week voor Pasen te openen; ook daar wordt van bezoekers een negatieve coronatest gevraagd.

Vanaf 15 jaar

Tivoli en Legoland Billund openen op zaterdag 27 maart de poorten. Bezoekers van het beroemde pretpark in Kopenhagen en van het Lego-park in Billund van 15 jaar en ouder moeten aan de poort een negatieve test op covid-19 tonen. De test waaruit blijkt dat de gasten geen corona hebben mag maximaal drie dagen oud zijn. Bezoekers moeten bovendien een geldig legitimatiebewijs laten zien.

Reserveren

Maatregelen die ook in 2020 van kracht waren gelden nu weer: een bezoek aan Tivoli moet vooraf online worden gereserveerd en restaurants zijn gesloten. Eten en drinken kan wel worden gekocht bij afhaallocaties en buiten worden genuttigd. Ook ritjes in attracties moeten vooraf worden gereserveerd; dat kan ter plekke via de app van Tivoli. In Legoland Billund gelden dezelfde regels. Binnenattracties, theaters en restaurant moeten gesloten blijven. 

Attractieparken en het coronavirus

11 maart 2021 © Foto: Tivoli

Meest bezochte parkprofielen