Bobbejaanland viert 60-jarig bestaan

Met diverse feestelijke verrassingen viert Bobbejaanland dit seizoen het 60-jarig bestaan van het attractiepark.

Bobbejaanland blaast dit jaar zestig kaarsjes uit. De daadwerkelijke verjaardag van het pretpark in Lichtaart is weliswaar pas op 31 december – op die dag in 1961 opende de legendarische zanger Bobbejaan Schoepen bij zijn theater zijn Bobbejaanland – maar het is de komende maanden al feest. “Want verjaardagen moeten gevierd worden”, vindt commercieel en creatief directeur Peggy Verelst. “Zestig jaar is een mooie leeftijd. Bobbejaan Schoepen heeft sinds 1961 gigantisch hard aan het succes van Bobbejaanland getimmerd. En ook onze eigenaar Parques Reunidos heeft al wat jaren op de teller staan. Sinds 2004 wordt het levenswerk van Bobbejaan met hart en ziel samen met hen voortgezet.”

Ochtendshow

Voor de bezoekers beginnen de feestelijkheden rond de mijlpaal van Bobbejaanland al in de ochtend, bij de opening van het park. In een nieuwe ochtendshow begroeten de mascottes Bobbie en Jody de gasten op de tonen van het feestelijke lied Wereldreis en de bewerkte parkklassieker Kili Watch. “Onze mascottes in actie, de vrolijke deuntjes, het plezier op de gezichten van onze gasten; dit is instant happiness”, glundert Peggy Verelst.

Nostalgische billboards

Naast de show op het entreeplein is het ook feest op andere locaties in het attractiepark. Over het hele terrein zijn 130 quizvragen geplaatst. Daarop kunnen bezoekers de geschiedenis van het park leren kennen terwijl ze in de rij staan voor een attractie. Via een QR-code krijgen de gasten de juiste antwoorden op de quizvragen. Daarnaast zijn er in het pretpark billboards geplaatst met foto’s van oude attracties als Air Race, Condor en schipschommel Santa Maria. De nostalgische billboards staan op de locaties waar de klassiekers vroeger stonden.

De geschiedenis van Bobbejaanland

28 mei 2021 © Foto’s: Bobbejaanland

Meest bezochte parkprofielen