The Avengers hebben hun hoofdkwartier in Californië

De Avengers hebben hun hoofdkwartier geopend in California Adventure. De Europese vestiging komt in Parijs.

In Disney California Adventure is de langverwachte Avengers Campus geopend voor het publiek. Een vergelijkbaar themagebied wordt momenteel gebouwd in Walt Disney Studios. In het filmpark bij Parijs moest de Backlot wijken voor het Marvel-land. Sommige attracties in het Franse Avengers Campus zijn uniek, zoals donkere achtbaan Rock ‘n’ Roller Coaster die Avengers Assemble: Flight Force gaat heten en Iron Man als bewoner krijgt. Andere onderdelen van het nieuwe themaland zijn gebaseerd op de belevenissen in Californië, zoals de interactieve darkride Spider-Man Web Adventure en restaurant Pym Kitchen.

Walt Disney Studios wordt een echt park

Campus

Het verhaal achter Avengers Campus is dat het complex ooit eigendom was van Stark Industries. Tony Stark – beter bekend als Iron Man – erfde het terrein van zijn vader Howard Stark en bouwde het om tot Avengers Campus. Op het complex wordt de nieuwe generatie superhelden getraind. Het woord Campus staat dan ook voor Centralized Assembly Mobilized to Prepare, Unite en Safeguard.

Spider-Bots

In California Adventure, naast Disneyland in Anaheim, is Web Slingers: A Spider-Man Adventure één van de hoofdattracties. Het is de eerste Disney-darkride die gewijd is aan Spider-Man. In de attractie vraagt Peter Parker, bekend als Spider-Man, aan de bezoekers hem te helpen de Spider-Bots te vangen voordat zij grote schade kunnen aanrichten op de Campus. Net als in de succesvolle films wordt ook in de darkride de rol van Spider-Man vertolkt door de populaire acteur Tom Holland. In de attractie Spider-Man Web Adventure kunnen gasten met hun handen en armen spinnenwebben slingeren naar de Spider-Bots en zo deze roodblauwe spinnen vernietigen.

Tower of Terror

Spider-Man Web Adventure wordt in Parijs gebouwd op de plek van de attractie Armageddon: Les Effets Spéciaux, naast The Twilight Zone Tower of Terror. De Tower of Terror blijft in de Walt Disney Studios intact. In Californië is deze publiekslieveling al in 2017 omgebouwd tot Guardians of the Galaxy – Mission: Breakout.

California Adventure: van lelijk eendje tot mooie zwaan

Pym Kitchen

Het Franse filmpark krijgt net als de Amerikaanse Avengers Campus ook een vestiging van Pym Kitchen. In het restaurant experimenteert dr. Henry Pym met lekker eten. Uit het keukenlaboratorium komen onder meer deelbare hapjes en inventieve voorgerechten. De Pym-ini is geroosterde focaccia met vlees, kaas en dipsaus. Dit broodje smaakt goed met een glas Pingo Doce, een groene drank uit de verhalen van de Avengers. Andere bijzondere lekkernijen zijn een krakeling die in de kwantumtunnel dubbel zo groot wordt en plantaardige gehaktballen. Pym Kitchen komt in Walt Disney Studios op de plek van Restaurant des Stars.

10.000 uur training voor Marvel-hotel

Mission Control

Onderdeel van de Franse Avengers Campus wordt ook Mission Control, waar bezoekers op de foto kunnen met onder meer Doctor Strange, Spider-Man, Iron Man, Captain Marvel, Black Panther en Captain America. Naar verwachting keert ook de stuntshow Marvel Super Heroes United terug in het filmpark. Deze voorstelling in het Studios Theater – voorheen CinéMagic – met de Avengers-superhelden, projecties en drones was eerder te zien in 2017 en 2018. De opening van de Avengers Campus in Walt Disney Studios is op 20 juli 2022, het jaar waarin het filmpark twintig jaar bestaat en Disneyland Paris dertig jaar.

Disney over de hele wereld

5 juni 2021 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Disney

Meest bezochte parkprofielen