Zo beeldschoon is de Efteling

Kogeloog, Sint-Nicolaas, de Drinkebroer, KinderVreugd. De Efteling staat vol kleine en grote beelden. Die zijn weliswaar niet beeldbepalend, maar wel cruciaal voor de sfeer in het park.

In de Efteling staan beelden in alle maten. Manshoge beelden op opvallende plekken die geen enkele bezoeker ontgaat. Maar ook lieflijke, kleine beeldjes, bescheiden opgesteld in hoekjes, op muurtjes en sokkels. Ze hebben soms intrigerende namen als Dios Gárgola, Tien jaar Kindervreugde, de Sprookjeswijzer en de Bremer Stadsmuzikanten. Maar vaak zijn ze heel simpel en praktisch genoemd naar wat ze uitbeelden: het Ballonnenvrouwtje, de Ganzenhoedster, de Reiziger en de Muzikanten.

De grote attracties in de Efteling zijn weliswaar beeldbepalend, maar juist de kleine beeldjes zorgen voor sfeer, diepte en detail. De beeldhouwwerkjes worden door bezoekers helaas vaak over het hoofd gezien, hoewel ze stuk voor stuk beeldschoon zijn. Daarom deze fotografische ode aan alle beeldige beeldjes, en aan de ontwerpers, vormgevers, modelleurs, beeldhouwers, shapers, uitvoerders en bedenkers die ons deze creaties schonken.

Meest bezochte parkprofielen