24 uur in de achtbaan voor het goede doel

Met een achtbaanmarathon van 24 uur werd de vijftiende verjaardag van Troy in Toverland gevierd. De Coaster Challenge vond voor de derde maal plaats.

Op 1 juli 2007 opende houten achtbaan Troy in Toverland in Sevenum. Troy is met zijn hoogte (35 meter), snelheid (90 kilometer per uur) en lengte (1077 meter) een blikvanger in het Limburgse attractiepark. Om het vijftienjarig jubileum van deze populaire attractie te vieren werd in het weekend van 2 en 3 juli de Troy Coaster Challenge georganiseerd. Twaalf waaghalzen, geselecteerd uit ruim vierduizend aanmeldingen, gingen de uitdaging aan om 24 uur lang in de achtbaan te zitten. Uiteindelijk haalden elf van hen de eindstreep. Met deze actie werd 32.658 euro opgehaald voor Stichting Durf Te Vragen. De Coaster Challenge vond voor de derde maal plaats: er waren eerdere edities in 2010 en 2016.

Ware uitdaging

Na een lange nacht waren vooral de laatste uren van de marathon een ware uitdaging voor de deelnemers. “Zeker bij zonsopkomst was het flink doorbijten, maar na een korte ontbijtpauze waren we goed opgeladen voor de laatste etappe”, vertelt deelnemer Kevin Meijvis (30). Net na 12.00 uur reed de achtbaantrein voor de laatste keer het station binnen met daarin de elf overgebleven deelnemers. Tijdens de laatste rit werden zij vergezeld door YouTubers Dylan Haegens en Marit Brugman – oprichters van Stichting Durf Te Vragen – en Jean Gelissen sr., eigenaar en oprichter van Toverland.

Voor het goede doel

Na vele zonnige uren in de houten achtbaan werd een cheque ter waarde van 32.658 euro overhandigd aan Stichting Durf Te Vragen. “In heel Nederland zijn er jongeren die in een emotionele achtbaan zitten. Deze twaalf toppers zitten voor hén 24 uur in een fysieke achtbaan en dat vinden we echt fantastisch’, zei stichtingsvoorzitter Carla Brugman bij de aanvang van de achtbaanmarathon op zaterdag.

Feestweekend

De Troy Coaster Challenge was onderdeel van de Troyback Days, een speciaal feestweekend om het vijftienjarig jubileum van Troy te vieren. Naast de achtbaanmarathon waren er verschillende extra entertainmentacts, een letterspeurtocht en food specials. Ook lanceerde Toverland exclusieve souveniritems ter herinnering aan deze verjaardag.

Troy Challenge in 2016: ‘Eens, maar nooit weer’
Troy Challenge in 2010: Einde in de regen

Happy Birthday voor deze 10 attracties

3 juli 2022 © Foto: Toverland

Meest bezochte parkprofielen