Grote belangstelling voor Efteling-tentoonstelling in Den Bosch

Al na één weekend kan geconstateerd worden dat Efteling: de tentoonstelling in het Noordbrabants Museum een succes is. Het publiek komt in groten getale naar Den Bosch voor een kijkje achter de schermen van het attractiepark.

Op de eerste twee dagen van de expositie Efteling: de tentoonstelling mocht het Noordbrabants Museum zich al verheugen op een grote toeloop. Vele bezoekers stonden om elf uur te popelen om naar binnen te gaan en lieten zich verrassen door de ongeveer 250 verschillende objecten die de tentoonstelling laat zien. Van correspondentie uit 1952, kleine en grote objecten, originele tekeningen van Anton Pieck en de technische vondsten van Peter Reijnders tot geuren van attracties en sprookjes.

Tong van Wolf

“Wij komen vaker in het Noordbrabants Museum en hebben uitgezien naar deze Efteling-tentoonstelling”, zei het echtpaar At en Dorie van Boxtel bij het naar binnenstappen in het museum aan de Bossche Verwersstraat. De twaalfjarige oude Yze van der Maat uit Tiel genoot volop van de uitgebreide expositie: “Het is interessant om te zien hoe klein de Efteling is begonnen en nu uitgegroeid is tot een attractiepark voor iedereen”. Haar zusje Nynke was vooral gefascineerd door de tong van de wolf van Roodkapje: “Ik vind het superleuk dat ik nu weet hoe die tong beweegt”, aldus de negenjarige Nynke.

De Efteling, een museumwaardig Noordbrabants icoon

Museale tentoonstelling

Nog niet eerder kwamen zoveel Efteling-objecten buiten het park samen in een museale tentoonstelling. Het Noordbrabants Museum laat zeventig jaar geschiedenis van de Efteling zien en geeft een kijkje achter de schermen van het attractiepark. De bijzondere expositie werd op 4 maart officieel geopend door de parkmascottes Pardoes en Pardijntje. Bezoekers kunnen online toegangskaarten kopen en een tijdslot selecteren. Per dag zijn er ruim duizend tickets beschikbaar.

De Efteling-tentoonstelling is tot en met 21 mei te zien. Het Noordbrabants Museum in ‘s-Hertogenbosch is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Gesloten op maandag en op Koningsdag.

Schatkamer van de Efteling te zien in Het Noordbrabants Museum

4 maart 2023 © Foto’s: bymarjo / Het Noordbrabants Museum, Sander Schreuder

Meest bezochte parkprofielen