Slagharen geeft zich over aan Halloween

Attractiepark Slagharen doet voor het eerst mee aan Halloween. Het pretpark heeft overdag een mild griezelfeest: Scary Prairie. ’s Avonds worden tijdens Western Nightmares de duistere randjes van het Wilde Westen opgezocht.

Efteling, Duinrell en Attractiepark Slagharen waren nog de enige drie grote attractieparken in de Benelux die zich in oktober en november niet in halloweensferen gehuld hadden. Komend najaar valt Slagharen af: het Overijsselse pretpark zal voor het eerst Halloween vieren. Het park onthulde vandaag de namen van twee nieuwe halloweenevenementen: Scary Prairie en Western Nightmares.

Voor jonge gasten

Scary Prairie is het griezelfestijn voor de jonge gasten dat overdag plaatsvindt. Slagharen zal tijdens dit familievriendelijke feest veranderen in een vrolijk halloweenfestival op de prairie. Gasten worden ondergedompeld in drie themagebieden: Pumpkin Market, Main Street en Lost Trail. Hier lopen ze bijzondere bewoners tegen het lijf, met ieder hun eigen verhaal en soms ook een persoonlijke opdracht. De parkkarakters Randy en Rosie presenteren een speciale halloweenshow in de Music Hall en de middag wordt afgesloten met een parade waaraan kinderen zelf kunnen meedoen.

Strodoolhof en spookvilla

Overdag zijn er drie walkthrough-belevingen buiten de gebaande paden van het park. Crows Nest is een strodoolhof en in The Manor maken kinderen kennis met de familie Bones. In het spookhuis zijn de rollen omgedraaid: kinderen kunnen proberen de Bones-familie te laten schrikken.

Duistere kanten

Tijdens acht avonden vindt in het pretpark het evenement Western Nightmares plaats, waarin bezoekers de duistere kant van het Wilde Westen ontdekken. Zeventig acteurs doen er in drie angstaanjagende walkthroughs en drie scare zones alles aan om gasten aan het schrikken te maken. Voor Western Nightmares geldt een adviesleeftijd van 14 jaar en ouder.

Nieuwe zielen

In walktrough Outcast Camp heeft een dubieus gezelschap zijn intrede gedaan. Knettergekke bewoners verwelkomen de gasten met open armen, maar laten ze nooit meer los. Stro-opslag Crows Nest is bezet door duistere kraaien die het op de bezoekers gemunt hebben. The Manor is ’s avonds een verlaten villa op de prairie. De geesten die hier ronddwalen zijn gretig opzoek naar nieuwe zielen.

Scary Prairie vindt dagelijks plaats van 7 tot en met 29 oktober. Op 7, 13, 14, 20, 21, 25, 27 en 28 oktober is het park tot 22.00 uur geopend. Op die avonden vindt vanaf 18.06:06 uur Western Nightmares plaats.

Negenjarige is voor één dag baas van Slagharen

31 augustus 2023 © Tekstbewerking: Parkplanet – Beeld: Attractiepark Slagharen

Meest bezochte parkprofielen