Vlinders lichtfestival Glow fladderen in de Efteling

Een deel van het kunstproject Connecting your Love dat Efteling-ontwerper Sander de Bruijn voor lichtfestival Glow in Eindhoven ontwierp fladdert in de Winter Efteling.

Vorig jaar ontwierp Sander de Bruijn, hoofdontwerper van de Efteling, voor het bekende Eindhovense lichtfestival Glow het kunstwerk Connecting your Love. Het uit driehonderd vlinders bestaande lichtobject was op vier plekken in Eindhoven te zien, zoals op de Markt (foto onder). Het sprookjesachtige project is geïnspireerd op een Chinese mythe waarbij vlinders een brug vormen tussen mensen en werelden. Delen van het bijzondere lichtproject zijn te bewonderen tijdens de komende Winter Efteling.

Een brug van vlinders

De Winter Efteling vindt plaats van 13 november 2023 tot en met 28 januari 2024. De populaire winteropenstelling viert haar 25-jarig jubileum. Voor het lichtproject Connecting your Love ontwierp Sander de Bruijn een speciale vlinder waarbij het licht in de staart staat voor een geliefde, een vonk en een symbool van connectie. “Connecting your Love is geïnspireerd op een eeuwenoude mythe die vertelt dat er slechts één keer per jaar, op de zevende dag van de zevende maand van de kalender, een brug wordt gevormd door vlinders”, vertelt Sander. “Via deze brug kunnen geliefden die elkaar even zijn kwijtgeraakt weer samenkomen, waar ter wereld ze zich ook bevinden.”

Lees verder onder de foto

Chinese zijde

Connecting your Love, dat samen met chipmachinefabrikant ASML werd vervaardigd, past perfect in de Efteling, waar al ruim zeventig jaar verhalen worden verteld. De eigen vlinder die Sander voor het kunstproject ontwierp werd met Chinese zijde gemaakt door ambachtslieden op het Qinghuai Lantern Festival in Nanjing. Vanaf 13 november is een deel van de lichtgevende vlinders te bewonderen in de Efteling.

12 oktober 2023 © Foto’s: Glow Eindhoven

Meest bezochte parkprofielen