Efteling brengt voorleessprookjes thuis tot leven

Ter gelegenheid van de Dag van het Sprookje lanceert de Efteling de Wonderlijke Voorleessprookjes: online voorlezen met de originele geluiden uit het Sprookjesbos.

De Wonderlijke Voorleessprookjes is een online omgeving waar de voorlezer een hoorspel creëert door een verhaal voor te lezen. De voorlezer zet de microfoon aan op de webpagina op de Efteling-site. Als hij of zij vervolgens het sprookje hardop leest, zijn er allerlei corresponderende geluiden te horen. Met de Wonderlijke Voorleessprookjes wil Efteling ouders, grootouders en verzorgers stimuleren om samen met hun (klein)kind of kinderen de bekende sprookjes te lezen. De originele en herkenbare geluiden uit het Sprookjesbos maakt het voorlezen nog leuker. Voorlezen kan overal, want de functie werkt vanaf elke smartphone of tablet. De Wonderlijke Voorleessprookjes zijn vanaf nu interactief voor te lezen via de website van de Efteling.

Zeven populaire sprookjes

Het gelach van het volk als de keizer in zijn blootje verschijnt, het geluid van de schaar die de buik van de wolf openknipt om Roodkapje te redden, en de heks uit Hans en Grietje die zich afvraagt wie er aan haar huisje zit te knabbelen. De Efteling is in 1952 begonnen met het Sprookjesbos, een wonderlijke plek waar bekende sprookjes tot leven komen. 72 jaar later brengt de Efteling met de Wonderlijke Voorleessprookjes de vertellingen weer terug naar de voorlezer. Het park biedt ter gelegenheid van de Dag van het Sprookje – 7 juli – korte versies van zeven populaire sprookjes aan: Hans en Grietje, Roodkapje, Sneeuwwitje, De nieuwe kleren van de keizer, De wolf en de zeven geitjes, De zes dienaren (Langnek) en Doornroosje.

De Wonderlijke Voorleessprookjes

4 juli 2024 © Beeld: Efteling

Meest bezochte parkprofielen