Kijkje achter schermen bij Halloween Fright Nights

Een driedelige documentairereeks geeft een uniek kijkje achter de schermen van de Halloween Fright Nights in Walibi Holland. Het tot leven brengen van de griezelmagie met licht, geluid en effecten staat centraal in de video’s.

Het videodrieluik Halloween Fright Nights – Behind the scenes biedt een exclusief kijkje achter de schermen van de Halloween-avonden in Walibi Holland. De techniek die de scarezones en spookhuizen tot leven brengt staat centraal in de drie afleveringen. Er is aandacht voor het ontstaan van ideeën, de realisatie ervan en de technologische vooruitgang door de jaren heen. De drie documentaires zijn gemaakt door het audiovisuele productiebedrijf Dutch AV uit Arnhem in samenwerking met het attractiepark in Biddinghuizen. Dutch AV is al ruim achttien jaar partner van Walibi Holland bij de realisatie van de Halloween Fright Nights.

Tot in de puntjes perfectioneren

De Halloween Fright Nights in Walibi Holland trekken jaarlijks tienduizenden bezoekers die op zoek zijn naar de ultieme horrorervaring. “Voor ons is het telkens weer een uitdaging om deze beleving tot in de puntjes te perfectioneren”, stelt het team van Dutch AV. “In de documentaire nemen we de kijkers mee naar de donkere gangen en technische ruimtes waar het echte werk gebeurt. Van het opzetten van geavanceerde licht- en geluidssystemen tot het creëren van adembenemende special effects: de documentairereeks onthult de geheimen achter de meest angstaanjagende avonden van het jaar.” De eerste aflevering van Halloween Fright Nights – Behind the scenes gaat over hoe ideeën werkelijkheid worden en staat hieronder.

Lees verder onder de video

Omgebouwde tondeuse

Aflevering 2 laat zien welke cruciale rol audiovisuele installaties spelen bij het tot leven brengen van angstaanjagende ervaringen. Het is techniek die gasten niet zien, maar wel voelen. De video laat zien hoe de huiveringwekkende spookhuizen van de Halloween Fright Nights in Walibi Holland worden gemaakt. Met meerdere kamers, verschillende thema’s en slimme oplossingen die de rol van acteurs versterken. Onzichtbare technologie die ervoor zorgt dat bezoekers constant twijfelen of wat ze horen en voelen echt is. Een perfect voorbeeld hiervan is de omgebouwde tondeuse die je het gevoel geeft dat je echt wordt geschoren. Eén druk op de knop van de acteur en alles in de kamer komt tot leven. Aflevering 3 komt 27 september online.

Lees verder onder de video

Gaaf eindproduct

“Wanneer we ons concept hebben uitgewerkt, komen de mensen van Dutch AV met een enorme stroom aan ideeën om het nog beter of spectaculairder te maken”, verduidelijkt Scott Bravenboer, event director bij Walibi Holland. “Dat zorgt ervoor dat we zo’n gaaf eindproduct krijgen.” De documentaireserie over de Halloween Fright Nights is niet alleen heel interessant voor de ontelbare fans van het evenement, maar ook voor iedereen die werkzaam is in de entertainmentindustrie, vindt Boaz Borggreve, directeur van Dutch AV. “De documentaires bieden waardevolle inzichten en inspiratie. Voor iedereen die geïnteresseerd is in hoe we elk jaar weer zo’n groot evenement realiseren, zijn deze video’s een echte aanrader. In de documentaires zie je hoe creativiteit en technologie zorgen voor een onvergetelijke beleving.”

22 augustus 2024 © Beeld: Walibi Holland, Dutch AV

Meest bezochte parkprofielen