Zwemparadijs Aqualibi krijgt makeover

Nieuw uiterlijk voor Aqualibi in Walibi Belgium

Aqualibi, het subtropisch zwemparadijs van Walibi Belgium, wordt volledig gerenoveerd. Naast een nieuwe waterspeelplaats voor kinderen wordt het interieur grondig aangepakt.

Overdekt zwemparadijs Aqualibi in Walibi Belgium krijgt een grote update. Het hele interieur wordt gerenoveerd en er komt een uitbreiding van 7000 vierkante meter die bestemd is voor onder meer een waterspeelplaats voor kinderen. Thema van de makeover is de Cariben: het zwemparadijs krijgt een tropische uitstraling met kleurrijke gevels, voor de tropen kenmerkende rekwisieten en veel extra groen.

Caribisch dorpje

“We willen dat gasten van Aqualibi zich welkom voelen en ontspannen”, zegt Vincent Jansen, hoofdontwerper van het project en werkzaam bij het Nederlandse ontwerpbedrijf Jora Vision dat verantwoordelijk is voor het design. “We hebben een Caribisch dorp ontworpen met vervallen, door de zon gebleekte gebouwtjes met tafels en stoelen in allerlei kleuren, net als op een tropisch eiland. In het midden van het zwembad wordt een reeds bestaande rotsformatie hersteld. Die grote rots is zichtbaar vanuit het hele bad, maar er ontbrak nog iets spannends. In ons concept is er tijdens een storm een vissersboot gestrand op de rotspartij. Die boot functioneert als een wienie, een markant visueel object.”

Nieuw uiterlijk voor Aqualibi in Walibi Belgium

Verbeteringsplan

Bij de transformatie van Aqualibi werkt Jora Vision samen met Compagnie des Alpes, de Franse moedermaatschappij van Walibi Belgium. Het designbedrijf werkt eerder voor het Belgische pretpark aan onder meer splash coaster Pulsar en de metamorfose van shuttle coaster Psyké Underground. De upgrade van Aqualibi is onderdeel van een allesomvattend verbeteringsplan van Walibi Belgium; de komende jaren wordt honderd miljoen euro gestoken in renovaties en nieuwe attracties. Aan de transformatie van Aqualibi wordt sinds september gewerkt. De makeover moet in het voorjaar van 2018 voltooid zijn.

12 oktober 2017 © Tekstbewerking: Parkplanet – Beeld Jora Vison / Walibi Belgium