aa fort fun

Bezoekers van Fort Fun Abenteuerland voelen zich cowboy en indiaan. Het park in de heuvels van het Sauerland is ingericht als een Wild West-stadje, met een saloon en de stoomtrein Santa Fé Express. De achtbaan schiet door de Duivelsmijn en de bootjes varen over de wilde Rio Grande.

Het Sauerland is populair als dag- of vakantiebestemming omdat je vanuit hartje Nederland in drie uur tijd in een compleet andere omgeving staat. Van die voordelen profiteert ook Fort Fun. Het park is snel te bereiken en biedt een totaal ander dagje uit omdat het lieflijk is gelegen in de glooiingen van het heuvelachtige Sauerland.

Fort Fun is gelegen tegen de berg Stüppel. Voor het achterste gedeelte van het park moet je dan ook rekening houden met een stevige klim-wandeltocht. Er loopt wel een monorail de berg op, maar op drukke dagen ben je lang niet de enige bezoeker die op die manier die weg naar boven wil vereenvoudigen.

Fort Fun Wild Eagle liggend 15pers

Fort Fun Abenteuerland herbergt geen enorm spectaculaire attracties. De ‘fun’ zit ‘m in de markante ligging en de goed doorgevoerde wild-west-romantiek. Er is slim gebruik gemaakt van de hoogteverschillen; je kunt over een stalen goot met een eenpersoons karretje van de berg omlaag glijden in de dertienhonderd meter lange Trapper Slider of hangend onder een hangglider in de zevenhonderd meter lange Wild Eagle.

Fort Fun heeft daarnaast enkele acht- en wildwaterbanen en kinderen kunnen er zich cowboy en indiaan voelen op de rug van een paard of pony.

Fort Fun DevilsMine panorama 15pers

Bij de twee nieuwste attracties van het Duitse attractiepark draait alles om lasers. In FoxDome zitten de gasten op bewegende stoelen. Ze moeten proberen op een groot scherm zoveel mogelijk doelen te raken met hun laserpistool. De filmbeelden zijn driedimensionaal en wind- en lichteffecten maken de belevenis nog levensechter. 

FunnyFuxBau is een attractie waarin parkmascotte Funny Fux de bezoekers uitdaagt het tegen elkaar op te nemen. Ze moeten zo snel mogelijk hun weg proberen te zoeken tussen en onder een netwerk van laserstralen.

Fort Fun Rio Grande 15pers

Attracties

Snelle attracties: Speed Snake (klassieke loopingachtbaan) – Wild Eagle (duikvlucht in hangglider) – Dark Raver (snelle draaimolen in het donker)

Familieattracties: Wild River en Rio Grande (wildwaterbanen) – Devils Mine (familie-achtbaan) – Trapper Slider (alpine coaster) – Santa Fe Express (mooie parktrein) – FunnyFuxBau (interactief laserspel) – FoxDome (3D-schietspel)

Shows: Tala Takenya & the Legend of the Holy Forest (interactieve stuntshow)

Fort Fun Santa Fe 15pers

Restaurants

Nevada Inn (zelfbediening met vleesgerechten en spaghetti) – Buffalo Burger (hamburgers en friet) – Saloon en Rivercafé (koffie, drankjes) – Tiroler Platz (döner kebab, curryworst, pizza)

Waar?

Fort Fun, Aurorastrasse, 59909 Bestwig-Wasserfall, Duitsland, tel. 0049 (0)2905 81123 • Vanuit Arnhem via de Duitse A3 of vanuit Nijmegen via de A77/A57 en de Duitse A42 naar de A2 richting Hannover. Op het Kamener Kreuz (afslag 16) de A1 volgen, richting Kassel. Vervolgens via de A44 (afslag 84, richting Kassel) en de A445 (afslag 54, richting Arnsberg) naar de A46. Op de A46 afrit 71 (Bestwig) nemen. Vervolgens op de B7 de borden Fort Fun volgen • Met de trein naar station Bestwig en daar buslijn 347 van de WVG naar het park nemen • Kaart

Fort Fun Reuzenrad 15pers

Wanneer?

Het seizoen 2017 loopt van 8 april tot en met 5 november. Open vanaf 10.00 uur. Van 29 juni tot en met 29 augustus 2017 elke dag open. In de voorjaarsvakantie van 8 tot en met 23 april en in de herfstvakantie van 21 oktober tot en met 5 november 2017 dagelijks open. In april, mei, juni, september en oktober alle weekenden en sommige werkdagen open: check de parksite.

Kosten

Entreeprijs 2017: € 28,00 per persoon. Kinderen van 90 centimeter tot 1,50 meter en 60-plussers: € 22,50 • Parkeren € 3,00

Bestel hier kaartjes met korting

Fort Fun Zweefmolen 15pers

Verder lezen

- Parksite

© Tekst: Parkplanet - Foto's: Fort Fun Abenteuerland