aa terra mitica

In Terra Mítica maken bezoekers een reis langs de oude beschavingen rond de Middellandse Zee.

Waar de meeste grote attractieparken thema’s presenteren die weinig samenhang vertonen, biedt Terra Mítica al zijn attracties aan rond één thema: de culturen rond de Middellandse Zee die hun stempel op Spanje hebben gedrukt. Bij de bouw is men heel trouw gebleven aan dit onderwerp en alle vijf zones in het park zijn tot in detail gewijd aan deze culturen.

tm egypte 2 bootHet oude Romeinse Rijk staat centraal in Rome, mythologie drukt zijn stempel op Griekenland en in Iberia worden bezoekers ondergedompeld in de rijke cultuur van het Iberische schiereiland. Las Islas (De Eilanden) is een eerbetoon aan de reizen van koning Odysseus op de Griekse eilanden.

In Egypte bepalen piramides en sfinxen het beeld. Allesoverheersend in het Egyptische themagebied – dat zich direct achter de ingang bevindt – is uitzichttoren Infinnito. De honderd meter hoge, draaiende toren biedt een adembenemend uitzicht over het park, over vakantiestad Benidorm en de Middellandse Zee. Vanuit de haven van Egypte varen bootjes naar Iberia en krijgen gasten een goede eerste indruk van het attractiepark.

tm inferno baan persBij de opening van Terra Mítica in 2000 had men grote ambities. De prachtig nagebouwde tempels, monumenten en theaters zijn daar een uitvloeisel van. Ook bij de attracties uit de begintijd van het park lag de lat hoog. De interactieve darkride El Laberinto del Minotauro behoort tot de mooiste van Europa. De 36 meter hoge houten achtbaan Magnus Colossus is indrukwekkend tegen een bergwand aangebouwd en op het Romeinse Colosseum-theater is niet bezuinigd.

Helaas haalde Terra Mítica in de beginperiode niet het aantal bezoekers dat begroot was en het park wisselde om die reden enkele keren van eigenaar. De nieuwe exploitanten bouwden minder gethematiseerde – maar zeker zo spectaculaire – attracties als de hangende achtbaan Titánide en de gigantische schommel SynKope. Uniek in Europa is de achtbaan Inferno, ook wel ball coaster genoemd omdat bezoekers met zestig kilometer per uur hangend naast de baan als een bal alle kanten op draaien.

tm wildwaterbaan foto manuel sanchez

Voor de warme dagen heeft het park liefst drie natte wildwaterbanen. En ook al werd de gedetailleerdheid van de attracties losgelaten, Terra Mítica blijft een van Europa’s betere attractieparken.

tm10 synkope mikes

Attracties

Snelle attracties: Inferno (achtbaan met kantelende gondels naast de baan) – Magnus Colossus (houten achtbaan) – Titánide (hangende loopingbaan) – El Vuelo del Fénix (vrijevaltoren) – SynKope (schommel) – Twister (tachtig meter hoge zweefmolen)

Familieattracties: Rápidos de Argos, La Furia de Tritón, Cataratas del Nilo (wildwaterbanen) – El Rescate de Ulises (boottocht) – El Laberinto del Minotauro (darkride) – Infinnito (uitzichttoren)

Shows: Los Piratas del Caribe (stuntshow) – El Sueño de Pandora (kleurrijke theatervoorstelling) – Imperium (dans en acrobatie)

Rápidos de Argos - Foto: Mikes

Restaurants

Acrópolis (Grieks) – Vía Apia (Italiaans) – Pica Picae (zelfbedieningsrestaurant met kip, spareribs, pizza en pasta) – Plaka (kip nuggets, hamburgers) – Pans & Company (stokbrood en salades), Pastafiore (pasta’s en pizza) en Coronel Tapiocca liggen allemaal in het gratis toegankelijke gebied Ocionía

tm10 fenix alamez

Waar?

Terra Mítica, Ptda. Del Moralet, 03502 Benidorm, Spanje, tel. 00 34 (0) 902 02 02 20 • Terra Mítica ligt aan snelweg A7, afrit 65A leidt direct naar het park. Ook te bereiken via de lokale wegen N-332, N-340 en N-330 • Openbaar vervoer: Met de FGV-trein (lijn Alicante-Dénia) naar het eigen station van Terra Mítica (tussen Finestrad en Benidorm) • Kaart

tm show rome alba palacios

Wanneer?

Open van 8 april tot en met 1 november 2017, vanaf 10.30 uur. Dagelijks open van 20 juni tot en met 3 september. In mei en oktober van donderdag tot en met zondag open. In juni en september van dinsdag tot en met zondag open. In april in het weekend open en van 8 tot en met 17 april 2017. 

tm10 infinnito contafisca

Druk?

Aantal bezoekers per jaar: 540.000.

Kosten

Entreeprijs: € 39,00 per persoon. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar en 65-plussers: € 28,00. Parkeren: € 6,00.

tm10 tempel mikes

Verder lezen

- Parksite

© Tekst: Parkplanet - Foto's: Terra Mítica e.a.