Hollywood Studios Main Street

Disney-MGM Studios wordt Hollywood Studios

Hollywood Studios Main Street

De Disney-MGM Studios in Walt Disney World in Florida krijgen op 1 januari 2008 een nieuwe naam: Hollywood Studios.

Voor de naam wordt de toevoeging ‘Disney’s’ gezet. De officiële naam luidt dan Disney’s Hollywood Studios. De benaming van het studiopark wordt daarmee in dezelfde lijn gebracht als de namen van twee andere parken op het Disney-complex: Disney’s Magic Kingdom en Disney’s Animal Kingdom. Uit de praktijk blijkt dat in de volksmond het voorvoegsel zal vervallen waardoor de studio’s voortaan door het leven zullen gaan als Hollywood Studios.

Gouden eeuw van de film

“De nieuwe naam laat zien hoe het park is uitgegroeid van een plek waar de gouden eeuw van de film werd getoond tot een nieuw entertainment-instituut dat Hollywood tegenwoordig is, met muziek, televisie, film en theater”, zegt Disney World-president Meg Crofton in een verklaring.

{googleads right}Ruzie met MGM

De bekende filmstudio’s MGM en Disney hadden de laatste tien jaar regelmatige onenigheid over het gebruik van de naam MGM. De rechter besloot dat Disney de naam mocht blijven gebruiken in het park in Florida, maar dat MGM de rechten kreeg voor de rest van het land. Het Disney-management heeft nu besloten de toevoeging MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) te laten vervallen. Geruchten dat MGM zou worden vervangen door Pixar of ABC (het landelijke televisiestation dat eigendom is van Disney) blijken niet uit te komen. 

High School Musical

Disney-MGM Studios opende op 1 mei 1989 en had als thema het Hollywood van de jaren 1920 tot 1940. In de periode daarna kregen veel nieuwe films van zowel Disney als Pixar een attractie in het studiopark. Tegelijk met de nieuwe naam Hollywood Studios krijgen ook veel attracties en shows een nieuw jasje, gebaseerd op bestaande films en televisieprogramma’s. De huidige Disney Stars and Motor Cars-parade zal vervangen worden door de Block Party Bash. Er komt ook een nieuwe show gebaseerd op de film High School Musical. 

Foto Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen