Plopsa Indoor Coevorden

PLOPSA INDOOR

In Nederland kunnen kinderen op één plek al hun Studio 100-vriendjes ontmoeten: in Plopsa Indoor in het Drentse Coevorden. Clowntje Bumba geeft in het indoor pretpark dagelijks een show en ook de twintig attracties op kindermaat zorgen voor uren vertier.

In het Drentse land – tussen de stad Coevorden en het plaatsje Dalen en naast Center Parcs-vestiging De Huttenheugte – ligt de eerste vestiging van de Plopsa-keten in Nederland. Het overdekte pretpark lijkt sterk op de indoor-Plopsa in het Belgische Hasselt. Ook hier draait alles om Studio 100-figuren als Samson & Gert, kabouter Plop, Mega Mindy, Piet Piraat en Bumba.

Het overdekte gedeelte van Plopsa Indoor Coevorden is ongeveer een hectare groot, vergelijkbaar met twee voetbalvelden. Het buitengebied is een halve hectare groot. Het indoor pretpark heeft twintig attracties die vooral geschikt zijn voor families met kinderen tot ongeveer acht jaar.

Plopsa Indoor Coevorden Fietsmolen 15pers

De meeste attracties in Plopsa Indoor hebben een lage thrill-factor en zijn voorzien van no nonsens-namen als De Slingermolen, De Bootjes, De Kikkers of De Vliegende Fietsen. Kinderen die aan een iets spannender ritje toe zijn stappen in draaiende boot De Woeste Zee, achtbaan De Wickiebaan, draaiende schommel Anubis of in vrijevaltoren De Vuurtoren.

Op het buitenterrein liggen De Klimberg en De Dansende Fonteinen. Aan het Koning Willem-Alexanderplein liggen naast de Maya-speeltuin nog twee attracties: in het K3-Verkeerspark maken kinderen op een leuke manier kennis met de verkeersregels en op de K3-Brandweermolen blussen ze als echte brandweermannen de vlammen met hun eigen brandweerslang. Ouders kunnen hun kroost vanaf één van de terrassen in de gaten houden. Dagelijks wordt er in de hal een show opgevoerd met Bumba in de hoofdrol. Plopsa Indoor biedt ruimte aan maximaal 3500 bezoekers per dag.

 België heeft Plopsaland De Panne en Plopsa Indoor Hasselt

Plopsa Indoor Coevorden Wickie Coaster 15pers

Attracties

Snellere attracties: De Wickiebaan (junior achtbaan door een donkere grot) – Anubis (zwaai- en draaimolen) – De Vuurtoren (junior vrijevaltoren) – De Woeste Zee (swingende boot)

Familieattracties: De Slingermolen (zweefmolen met K3) – Carrousel (draaimolen met Samson & Gert) – K3-Verkeerspark – K3-Brandweermolen (draaimolen) – De Bootjes (felgekleurde vaartuigjes) – De Scheve Schuit (speelboot van Piet Piraat) – De Kikkers en De Vliegende Fietsen (draaimolens) – Bumbaspeeltuin – Botsauto’s – Glijbaan – Klimberg – Piratenspeeltuin – Ballenbad

Show: Bumba Show

Plopsa Indoor Coevorden Bumba Show 15pers

Restaurants

Plop Restaurant (zelfbedieningsrestaurant met koude en warme gerechten) – Plophuisje (drank, ijs, braadworst en hamburgers)

Waar?

Plopsa Indoor Coevorden, Reindersdijk 57, 7751 SH Dalen • Volg de A28 (Zwolle – Assen) tot aan het knooppunt Hoogeveen. Volg vanaf daar de A37 richting Emmen. Neem afslag 3 (Oosterhesselen). Ga aan het einde van de afrit rechtsaf. Rijd Dalen binnen en volg vanaf daar de borden richting Center Parcs De Huttenheugte • Openbaar vervoer: Neem vanaf station Coevorden bus 25 naar Kymmelskampen, Dalen (richting Zweeloo). Vanaf Dalen is het ongeveer 25 minuten lopen • Kaart

Druk?

Aantal bezoekers per jaar: 270.000.

Plopsa Indoor Coevorden De Kikkers 15pers

Wanneer?

Plopsa Indoor Coevorden is elke dag geopend • Op drukkere dagen van 10.00 tot 17.00 uur, Op rustigere dagen opent het park om 10.30 uur of sluit het om 16.30 uur: check de parkkalender

Kosten

Entreeprijzen: € 27,50 per persoon. Kinderen van 85 centimeter tot één meter: € 13,50. 70-plussers: € 13,50 • Parkeren: € 12,50.

Bestel hier tickets met korting voor Plopsa Indoor Coevorden

Plopsa Coevorden verkeersklas 15pers

Verder lezen

Plopsa Indoor Coevorden opende op Koninginnedag 2010 zijn deuren. Het binnenpretpark is het vierde park van de Studio 100-keten

Artikelarchief van Plopsa Indoor Coevorden
Parksite

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Plopsa

Meest bezochte parkprofielen