HOLIDAY PARK

De bekende Plopsa-figuren zijn ook tot Duitsland doorgedrongen: in Holiday-Park loop je bijtje Maja en Wickie de Viking tegen het lijf. Maar het pretpark in Hassloch heeft ook twee bijzondere achtbanen: Expedition GeForce en Sky Scream.

Sommige parken weten zich door een gelukkig aankoopbeleid van attracties in de schijnwerper te plaatsen en zo een plekje te veroveren in de lijst van bekendste parken van Europa. Het Holiday Park in de Duitse Pfalz is zo’n park. De eigenaren kochten in 1970 een simpel sprookjespark maar hebben nu een grote en drukbezochte toeristische trekpleister met – vooral snelle – attracties van naam. De bouw van Donnerfluss halverwege de jaren tachtig leverde Holiday Park een Duitse primeur op: de eerste wildwaterbaan met ronde boten.

Holiday Park Teufelsfasser 15pers

In 1997 kwam het park met de eerste vrijevaltoren en van de bouw van achtbaan Expedition GeForce in 2001 plukt het park nog steeds de vruchten. Achtbaanliefhebbers uit heel Europa komen speciaal naar Hassloch voor deze roller coaster: 62 meter hoog en met een topsnelheid van 120 kilometer staat hier een baan die elke snelheidsduivel kan bekoren.

In 2014 kreeg Holiday Park nog een bijzonder achtbaan: Sky Scream. Deze voor Europa unieke rollercoaster bezorgt bezoekers diverse spannende kicks: de stalen achtbaan katapulteert de treinen door middel van een magnetische lanceringtechnologie en er zitten adembenemende twists, extreme voor- en achterwaartse bewegingen, verticale drops en spannende loopings in de 263 meter lange baan. Hoogtepunt is een slowmotion-gedeelte op vijftig meter hoogte: inzittenden gaan relatief langzaam door een twisted heartline roll voor ze met een snelheid van honderd kilometer per uur de diepte in vallen.

Holiday Park Blutensplash 15pers

Holiday Park heeft een themaland met stripfiguurtje Maja de Bij als mascotte, met elf attracties voor kinderen tot tien jaar. Het park kent nog diverse andere attracties – spannende, zoals de tachtig meter hoge zweefmolen Lighthouse Tower, maar ook rustige, zoals de reis door de middeleeuwen in Burg Falkenstein – die allemaal gelegen zijn in een mooi aangelegd groen park dat onderdeel is van de Belgische Plopsa-groep.

Sky Fly en achtbaan Sky Scream in Holiday Park

Attracties

Snelle attracties: Sky Scream (spectaculaire katapultachtbaan) – Expedition GeForce (mega-achtbaan) – Lighthouse Tower (superzweefmolen) – Sky Fly (bestuur je eigen vliegtuigje op de Air Show) – Free Fall Tower (vrijevaltoren)

Familieattracties: Donnerfluss en Teufelsfässer (wildwaterbanen) – Burg Falkenstein en Anno Tobak (themaritten) – Majaland (speelland met carrousels) – Monorail

Shows: Maja’s Grote Verjaardagsfeest (kindershow met Maja de Bij)

Holiday Park Lighthouse Tower Gondel 15pers

Restaurants

Burgschänke (specialiteiten uit de regio) – Pfalzgraf (internationale keuken) – Holly’s Snack

Waar?

Holiday Park, Holiday Park Strasse 1-5, 67454 Hassloch, Duitsland, tel. 0049 (0)180 500 32 46 • Vanuit Arnhem en Nijmegen: via knooppunt Köln-Nord naar de A61. Vanuit Venlo: naar de A61, richting Mönchengladbach. A61 blijven volgen (ongeveer 220 kilometer) richting Koblenz, tot afslag 61, knooppunt Mutterstadt. Vervolgens A65 volgen, richting Neustadt/Weinstr/Landau. Afrit 10, Hassloch. Borden Holiday Park volgen • Met de trein naar station Hassloch en daar de bus van de VRN naar het park nemen • Kaart

Druk?

Aantal bezoekers per jaar: 645.000

Expedition GeForce in Holiday Park

Wanneer?

Holiday Park is geopend van 23 maart tot en met 3 november 2024, vanaf 10.00 uur • Dagelijks open van 18 mei tot en met 8 september • Ook elke dag open in de paasvakantie van 23 maart tot en met 7 april en in de herfstvakantie van 12 oktober tot en met 3 november 2024. Daarvoor en daarna in de weekenden open, maar op sommige werkdagen gesloten; check de parksite.

Kosten

Entreeprijs: € 48,50 per persoon. Kinderen van 1 meter tot 1,40 meter: € 43,50. Kinderen van 85 centimeter tot 1 meter: € 17,99. 70-plussers: € 17,99 • Parkeren: € 10,00.

Holiday Park Fonteinplein 15pers

Verder lezen

Niet alleen de bezoekers van het Duitse Holiday Park komen van over de hele wereld, ook de medewerkers.

Artikelarchief Holiday Park
Parksite

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Holiday Park

Meest bezochte parkprofielen