In de hotellift

Imagineer: ‘Tower of Terror is flexibel’

In de hotellift

Net als de Tower of Terror in Florida kan ook de toren in de Walt Disney Studios aangepast worden.

 

Een ander ritverloop en een aangepaste verhaallijn zijn variaties die ook in Parijs in het verschiet liggen. Dat vertelt Disney-ontwerper Theron Skees aan Parkplanet.

{googleads right}Nieuwe belevenis

De Tower of Terror in de Hollywood Studios in Walt Disney World in Florida heeft in de afgelopen vijftien jaar al drie grote vernieuwingen ondergaan. Ook de hoteltoren in Parijs kan over enkele jaren worden aangepast, zodat een nieuwe belevenis ontstaat, zegt Disney-imagineer Theron Skees, die verantwoordelijk was voor het ontwerp van de Tower of Terror. “De attractie heeft de technologische mogelijkheden om heel flexibel met de invulling om te gaan. We kunnen effecten toevoegen, de tijdsintervallen aanpassen en het ritverloop veranderen. Ook de verhaallijn is op punten bij te stellen. Natuurlijk, het blijft gaan over een hotel waar van alles is gebeurd en over een lift die valt, maar daar omheen kun je diverse verhaalvarianten bouwen. Ik ken geen enkele andere themaparkattractie die de mogelijkheid biedt om op zo’n relatief simpele manier de ervaring voor de gast aan te passen en te verbeteren.” In Florida zijn ook speciale effecten als de geur van smeltend rubber en koude luchtstralen toegevoegd.

LEES HET HELE INTERVIEW MET THERON SKEES


© 2008 PARKPLANET – FOTO: DISNEY

Meest bezochte parkprofielen