Zijgevel Theater de Efteling

Naamswijziging voor theater

Zijgevel Theater de Efteling

Het Efteling Theater heet voortaan Theater de Efteling. Dat lijkt een marginale aanpassing maar dat is het niet; de nieuwe naam weerspiegelt de ambitieuze plannen van het theater. 

Nadat op 24 augustus 2008 de laatste parkshow van TiTaTovenaar is opgevoerd, wordt het imposante gebouw in gereedheid gebracht voor de musical The Sound of Music. Deze voorstelling kent een open eind en zal dus op de planken blijven staan zolang er voldoende animo van het publiek voor is. Daarmee schaart Theater de Efteling zich met het Fortis Theater in Scheveningen en het Beatrix Theater in Utrecht in het exclusieve rijtje van slechts drie theaters met een vaste musical. Het theater van de Efteling is dan niet meer zozeer een parktheater met in de winter een musicalserie, maar een professioneel theater met een vaste productie. De nieuwe naam moet deze verandering markeren.

{googleads right}Circus

Bezoekers van de Efteling hoeven het niet te stellen zonder shows. Naast de al bestaande voorstelling in het Sprookjesbos Theater zullen er meer shows worden geprogrammeerd in nieuwe locaties in het park. Het circus op het Anton Pieckplein – sinds 5 juli open – is daar een voorbeeld van.

Uitgaanscentrum

Theater de Efteling is de eerste fase van een gethematiseerd uitgaanscentrum dat de Efteling wil vestigen aan de rand van het park. Het past in de plannen om in de toekomst 365 dagen open te zijn. Bovendien kunnen gasten van Bosrijk, de verblijfsaccommodatie van de Efteling die in 2009 opent, zich in het toekomstige uitgaanscentrum vermaken. Het theater omvat naast een grote zaal met twaalfhonderd zitplaatsen ook een foyer en een restaurant. Theater de Efteling behoort tot de vijf grootste theaters van Nederland. De eerste voorstelling van The Sound of Music is op 17 september 2008.

Mislukt

Update: Het streven om van het theater bij de Efteling het derde open eind-theater van Nederland te maken is mislukt. Het theater in Kaatsheuvel heeft daarom de oude naam weer terug: Efteling Theater. 


© 2008/2015 TEKST EN FOTO: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen