Beveiligingscamera's

Big Brother Bellewaerde

Beveiligingscamera's

Bellewaerde heeft zeventig bewakingscamera’s in het park geplaatst waarmee bezoekers en dieren in de gaten worden gehouden.

Medewerkers van attracties kunnen nu sneller ingrijpen als bezoekers de veiligheidsregels overtreden.

{googleads right}Wilde dieren

Het pretpark bij het Vlaamse Ieper gaat met de camera’s ook de dieren in de gaten houden die in het park leven. Bellewaerde heeft grote dierenverblijven met wilde beesten. De nieuwe camera’s kunnen ook infraroodbeelden maken, waardoor de dieren ook ’s nachts kunnen worden geobserveerd. Ochtendkrant De Standaard meldde dat de dierenverzorgers dankzij de beelden ontdekten dat de gedragsstoornissen van een olifant veroorzaakt werden door het feit dat de nachtrust van het dier regelmatig werd verstoord door de andere olifant van het park. De dieren slapen nu ’s nachts op een afstand van elkaar, waardoor het probleem uit de wereld is.

Waterattracties

De nieuwe digitale camera’s worden vooral bij de waterattracties van Bellewaerde ingezet en vervangen de analoge camera’s. Die hadden een veel beperktere capaciteit en moesten bovendien ’s winters worden weggehaald, waardoor de dieren niet meer met camerabeelden konden worden geobserveerd.
 

(c) 2009

Meest bezochte parkprofielen